Geri Dön

Kabak çorbası tarifi

Bal kabağı ile hazırlayabileceğiniz lezzetli ve besleyici bir çorba tarifi...

Kabak çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 kg balkabağı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 kutu krema

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Adım

Orta ateşte bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarımsakları yumuşayıncaya kadar sık sık karıştırarak yaklaşık 5 dak pişirin. Baharatları ekleyin ve bir dakika daha karıştırın.

2. Adım

Kabakları ilave edip suyunu da ayarlayın ve 10-15 dak daha pişirin.

3. Adım

Piştikten sonra bir blender yardımıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.

4. Adım

Kısık ateşe koyup sütünü ve kremasını ekleyin. Tuzunu da ayarlayıp servis yapın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber