Dış Mekan Bahçeler için birbirinden güzel DIY projeler

Bahçeler için birbirinden güzel DIY projeler

06.03.2017 - 14:36 | Son Güncellenme:

Havaların ısınmasıyla bahçelere çıkma planları da başladı. Bu sezon bahçenizde el emeği projeler olsun istiyorsanız bu Kendin-Yap'lara mutlaka bakmalısınız...

Bahçeler için birbirinden güzel DIY projeler

İngilizce DIY (Do It Yourself) olarak bilinen ve son dönemde Kendin-Yap şeklindeki çevirisiyle bizde de bir hayli ilgi görmeye başlayan uygulamalar bütün dünyada hızla yaygınlaşıyor. Tüketim alışkanlıklarından bir nebze olsun uzaklaşıp kullandığımız eşyaları kendi emeğimizi katarak yapmaya dayanan Kendin-Yap projeleri pek çok farklı avantaja sahipler. Öncelikle gereksindiğimiz bir eşyayı kendi başımıza yapmamız maliyetleri büyük ölçüde aşağı çekiyor.

Haberin Devamı

Ayrıca kendi başımıza yaptığımız şey her ne olursa olsun bir eşi daha olmayan, tamamen bize özgü bir nesne oluyor ve bu da tasarım anlamında hiç de az bir şey değil. Her şey bir yana, kişinin kendi emeğiyle oluşturduğu bir eşyayı çok daha keyifle kullanacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bu yazımızda bahçenizde kullanabileceğiniz çeşitli Kendin-Yap projelerini derledik. Bu örneklerden yola çıkarak siz de kendi tasarımlarınızı geliştirebilir, çok daha özgün ürünler ortaya koyabilirsiniz.

Bahçeler için birbirinden güzel DIY projeler

Kolaydan başlamak gerek
(Green Oak Furniture / homify.com.tr)

El emeğiyle bir şeyler üretmek ve bunları kullanmak istiyorsanız, çok önemli olan ilk adımı atmışsınız demektir. Ama yine de işe en zor projelerden başlayıp yarı yolda pes etmek istemezsiniz. Bu yüzden kolay projelerden başlayın ve kendinizi sınayarak ilerleyin. Çocuğunuzu çok mutlu edecek bu basit salıncak, başlangıç için mükemmel bir örnek. Hem yapımı kolay, hem de son derece fonksiyonel.

Haberin Devamı

Bahçeler için birbirinden güzel DIY projeler

Geri dönüştürün!
(Donna Walker Design / homify.com.tr)

Geri dönüşüm Kendin-Yap felsefesinin oldukça önemli bir ayağını oluşturuyor. Kullanmadığınız veya bir sebeple bozulan eski eşyalarınızı asıl kullanım alanları dışında da değerlendirebilirsiniz. Hatta kimi zaman asıl işlevlerini bile aşan harika fonksiyonlar kazandırabilirsiniz. Bu örnekte eski bir banyo lavabosu harika bir ayaklı saksıya dönüştürülmüş. Üstelik son derece basit bir uygulamayla. Unutmayın, Kendin-Yap projelerinde asıl önemli konu doğru fikri bulmaktır, uygulama arkasından zaten gelecektir.

Bahçeler için birbirinden güzel DIY projeler

Paletten bahçe mobilyaları
(Ecodeco Mobiliario / homify.com.tr)

Endüstriyel paletler, Kendin-Yap projelerinde en sık kullanılan malzemeler arasında yer alıyor. Kendi başlarına bir bütünlüğü ve dengesi olan bu hazır malzemeler, son derece düşük maliyetli olmalarıyla da öne çıkıyorlar. Bu paletlerden aklınıza gelebilecek her türlü bahçe mobilyasını yapabilirsiniz. Unutmayın, tek sınırınız hayal gücünüz!

Bahçeler için birbirinden güzel DIY projeler

Doğaya göz kırpın
(Ella James / homify.com.tr)

Küçük de olsa bir bahçeniz varsa, betona mahkûm bir şehir hayatından bir parça kaçma şansınız var demektir. Ve bu durumda toprakla ve her gün gördükleriniz dışında canlılarla da karşılaşabilirsiniz. Kirpiler, kaplumbağalar ve elbette kuşlar bahçenizi ziyaret edecektir. Eski bir porselen demlikten kuşlar için küçük bir yuva yapmak emin olun küçük ziyaretçileriniz kadar sizi de mutlu edecek.

Haberin Devamı

Bahçeler için birbirinden güzel DIY projeler

Çöp mü, o da ne?!
(Philipp Dommermuth / homify.com.tr)

Çöptür diyerek attığımız şeylerin çok büyük bir kısmının aslında geri dönüştürülebilir olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle de pet şişe ve benzeri petrol türevi ambalajlar neredeyse yüzde yüz olarak geri dönüştürülebiliyor. Peki ama bu işi bir başkasına havale etmek yerine kendiniz yapsanız nasıl olur? Pet şişelerle yapılmış bu basit ama son derece etkileyici peyzaj, çöp diyerek kurtulmaya çalıştıklarımızın içindeki büyük potansiyeli tek karede mükemmel özetliyor.

Bahçeler için birbirinden güzel DIY projeler

Kendin-Yap uzmanları için
(Wood-Fired Oven / homify.com.tr)

Bir süredir kendin yap projeleriyle uğraşıyorsunuz ve artık hedef büyütmeye mi karar verdiniz? O halde tam teşkilatlı bir bahçe mutfağı yapmaya ne dersiniz? Bu türden bir bahçe mutfağının en büyük avantajı, size iç mekan mutfaklarında bulamayacağınız imkânlar sağlamasıdır. Bahçe mutfağınıza bir köy fırını, bir barbekü hatta biraz uğraşırsanız mini bir tandır bile dahil edebilirsiniz. Doğrusu bu iş epeyce vaktinizi alacak. Ama sonuçtan memnun olacağınıza ve bahçe mutfağınızı kullanmak için güneşli günleri iple çekeceğinize emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Yazarlar