Geri Dön

Balık pişirmenin püf noktası!

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık, balık pişirirken, ateşle temasın kesilmesi gerektiğini söyledi.

Balık pişirmenin püf noktası!

Balığın en fazla ızgara ve tavada pişirildiğini belirten Prof. Dr. Balık, yaptığı açıklamada, “Özellikle hamsi bölgemizde ızgara ve buğulama şeklinde yapılmaktadır. Her türlü balığı pişirirken ateşle direk temasını direk kesmek lazım. Tavada yapılıyorsa, çok fazla kızartmamak lazım. Izgara da aynı şekilde. Izgaranın alevinden nispeten uzak tutmak gerekiyor. Etin yanmamasını, yumuşak şekilde kalmasını sağlamak gerekiyor. Ateşle direk temas engellenmelidir. Hakikaten yararlı olan bir gıdayı vücudumuz için zararlı bir gıda haline dönüştürmemek gerekiyor. Halkımızın bu konuda bilinçli hale gelmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Karadeniz halkı çok fazla balık tüketen bir halk. Buna önem veriyor ama zaman zaman hakikaten ateşin alevinde adeta yakılarak balık tüketildiğini görüyoruz. Sağlıklı bir pişirme şekli değildir” diye konuştu.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber