Kültür Sanat Balkan müziğinin devleri İstanbul'da

Balkan müziğinin devleri İstanbul'da

03.09.2008 - 11:18 | Son Güncellenme:

Virgins or pigeons endüstriyel müziğin ritimleriyle harmanlanmış görsel bir şölen ile bu akşam Bronx Club'da.

Balkan müziğinin devleri İstanbulda

3 Ekim akşamı saat 20.00'da başlayacak konserin mekanı Bronx Club. Gecede Virgins OR Pigeons'un dışında; sahnede; r02, Neoplast yer alırken kabinde, Gothic Gathering partileriyle adından söz ettiren Türkiye'nin ilk ve tek gotik endüstriyel oluşumu Electrogothx'in djlerinden DJ Spectre ve DJ Doll sizlerle olacak.

Haberin Devamı

Bohemian Events Group aracılığıyla gerçekleşecek Virgins OR Pigeons konserinde EBM, New Wave, Industrial, Dark Wave, Electrogoth gibi karanlık synth'ler eşliğinde dans edecek; yerli gruplar ve Dj'lerle alışılmadık bir geceye tanık olacaksınız.

Virgins O.R Pigeons:

Yunanistanlı ünlü üçlü Virgins O.R Pigeons, 2002 yılında kuruldu. Müzikleri için ne ebm kadar yumuşak ne de endüstriyel kadar sert diyebileceğimiz Virgins O.R Pigeons, gerek sahne şovu gerek imajıyla adından söz ettiriyor. Japon rock'ına yakın duruşları ve gotik imajlarıyla beğeni toplayan grup, 2007 yılında çıkardıkları "Place No Reliance" albümüyle de dikkat çekti. Virgins O.R Pigeons, halen ikinci albümünün çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Neoplast:

Yaklaşık 11 senedir sahnelerde yer alan Türkiye'nin ilk gothic/rock grubu Neoplast, 3 Ekim'de sessizliğini bozuyor. İlk yıllarında yaptığı aykırı ve fetiş şovlarıyla izleyenlerin hafızalarından uzun süre çıkmayan Neoplast, kuruluşunu izleyen 3 sene boyunca müziğini endüstriyel tınılarla süslemiş, daha sonra sesini gothic/rock dalında duyurmaya devam etmiş ve Türkiye'nin bu dalda vazgeçilmezi olduğunu göstermiştir.

R02 Project (İç Direnç):

2005 yılında kurulan İç Direnç, 2 kez elde ettiği Roxy müzik ödülleri final başarısının ardından İstanbul'da çeşitli mekanlarda çalarak dikkat çekmeyi başardı. Elektronika, endüstriyel, metal altyapıları ile renkli rock müzik yolculuğuna başlayan grup, özgün ve başarılı yorumu ile kitlesini arttırdı. Elektronik ve rock dallarında dünya çapında başarılı olmuş grupların hit parçalarını coverlayan grubun repertuarında eğlenceli r02 besteleri de bulunuyor.