Kültür Sanat Balkanlar’ın Punk Havası İstanbul’da

Balkanlar’ın Punk Havası İstanbul’da

03.04.2012 - 16:35 | Son Güncellenme:

Zdob şi Zdub 13 Nisan Cuma Günü Roxy’de!

Balkanlar’ın Punk Havası İstanbul’da

Romanya ve Moldova ezgilerini funk, punk, ska ve hip-hop ile harmanlayarak adını tüm dünyaya duyuran Balkan Punk müziğinin öncüsü Zdob şi Zdub, ilk kez İstanbullu hayranlarıyla buluşuyor. Grup 2005 ve 2011 yıllarında Eurovision Şarkı Yarışması’nda iki kez Moldova’yı temsil etti. Müthiş sahne performansları ile 2005 ve 2011’de Eurovision sahnesinde devrim yapan topluluk, eleştirmenlerce yarışma tarihinin en sıradışı gruplarından biri olarak değerlendirildi. Red Hot Chili Peppers, Korn, Rage Against the Machine ve The Garbage gibi topluluklarla ön grup olarak aynı sahneyi paylaşan grup, Roskilde, Sziget, Mundial, EuroSonic ve Maxidrom gibi önemli festivallerde sahne aldı. Zdob şi Zdub izleyenlere yılın en iddialı punk/rock performansını ve çılgın bir Balkan kutlamasını bir arada sunacak.

Haberin Devamı

1994’te kurulan ve1996’da ilk albümünü çıkaran grup, Gogol Bordello ve Kultur Shock gibi Kuzey Amerika merkezli Balkan punk temsilcileriyle beraber 2000’lerde dünyaya yayılacak yepyeni bir müzik hareketinin en iyi örneklerini verdiler. Romanya Kültür Merkezi sponsorluğuyla Shaman tarafından düzenlenen Urban Balkan – Romanian Vibes etkinliklerinin ikinci organizasyonu olan bu konserle bir Balkan müziği efsanesi daha İstanbul’da olacak.

Bilgi notu: Tam 30 TL Öğrenci 20 TL Kapı açılış 22.00 Roxy: Sıraselviler Cad. Aslanyatağı Sk. Beyoğlu İstanbul

Davetiye ve bilgi için Gökçe İçelli | Avangard İletişim | M: 0533.246.27.74 | w: avangardiletisim.com | Cihangir Mh. Sıraselviler Cad. Arslanyatağı Sk. No:7 Beyoğlu İstanbul