Kültür Sanat Barışarock 6.yılında da dopdolu!

Barışarock 6.yılında da dopdolu!

05.08.2008 - 16:31 | Son Güncellenme:

BarışaRock Festivali, "BarışaRock 6 Festival, Savaşa, İşgale, Milliyetçiliğe, Irkçılığa, Küresel Isınmaya Karşı" alt başlığıyla 9-10 Ağustosta Sarıyer Mehmet Akif Ersoy piknik alanında gerçekleştirilecek.

Barışarock 6.yılında da dopdolu

Sanatçılar, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sendikaların iş birliğiyle gerçekleştirilecek festival programına ilişkin Taksim Kemancı Bar’da bir basın toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Zardanadam, Ehli Keyif, Teneke Trampet gruplarının üyeleri ve Moğollar grubundan Taner Öngür’ün de katıldığı toplantıda, basın açıklamasını sanatçı Serap Yağız okudu.

Yağız, festivalin 6’ncı yılında binlerce katılımcıyla "savaşa, işgal  ve kapitalizme karşı seslerin yükseldiği bir platform" haline geldiğini belirterek, "BarışaRock 6’ncı yılında hala savaşa karşı, inatla..." dedi.

Serap Yağız, festivalin giderek büyümesi ve masraflarının beklentileri aşan şekilde artması nedeniyle bu yıl festivale, giriş kapısından alınacak 3 YTL değerindeki "BarışaRock" yazılı rozetle girileceğini ifade ederek, "Nükleere karşı sanatçı tepkisinin kolektif bir duyarlılıkla ortaya konması" çağrısına yanıt veren çeşitli illerden sanatçıların da festival alanında "kolektif üretime dayalı" performanslar sahneleyeceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Festivalde iki ayrı sahnede performansların sunulacağını belirten Yağız, iki gün boyunca sahne alacak müzisyen ve gruplar arasında Human Harvest, Zardanadam, Bajar, 45’lik Şarkılar, Mor ve Ötesi, Deli, Ayılar, Hariçten Gazelciler, Dinar Bandosu, Teneke Trampet, Feryal Öney, Gevende, Mahşeri Cümbüş, Hayvanlar Alemi, Cümbür Cemaat’in de bulunduğunu söyledi.

Yağız, festivalde konserlerin yanı sıra 57 ülkeden 255 sanatçının dahil olduğu Artists For Peace topluluğunun "Savaşın Dehşeti" başlıklı çalışması, yeni sanatçıların katkılarıyla oluşturulacak dijital duvar resmi "Digimural", Filistin işgalini gösteren fotoğraflardan oluşan bir sergi, "Yaşayan Kütüphane" "Sosyal Haklar Kıraathanesi", graffiti, stencil, fotoğraf, uçurtma, kukla, bileklik, ritm, pankart atölyeleri gibi etkinliklerin de yer alacağını bildirdi.

Basın toplantısı öncesinde Teneke Trampet grubu mini bir konser verirken, festivalin organizasyonuna destek olan gençler de üzerlerinde "Barış" yazılı bayrakları sallayarak gruba eşlik etti.