Sağlıklı Beslenme Basenlerden nasıl kilo verilir?

Basenlerden nasıl kilo verilir?

08.02.2017 - 13:34 | Son Güncellenme:

Basen ve bel çevresindeki kilolar özellikle kadınların yaşadığı en sıkıntılı sorunlardan biridir. Peki, basen, bel ve uyluklardaki kilolardan nasıl kurtulunur?

Basenlerden nasıl kilo verilir

Kulağa hoş gelse de bölgesel olarak kilo kaybetmek mümkün değildir. Eğer amacınız sadece uyluklardan veya belden kilo vermekse, başarısız olma ihtimaliniz yüksektir. Problemli bölgelerinizden kilo vermek için bütün vücudunuzdan yağ vermeniz gerekecektir. Vücudunuz incelince uyluklarınız ve beliniz de incelir.

Haberin Devamı

Sağlıklı yeme alışkanlıkları, düzenli egzersiz ve azim, tüm vücutla birlikte uyluklar ve belden kilo vermek konusunda size yardımcı olabilir. Daha dolgun görünmesini istediğini bölgeleriniz varsa, bu bölgeleri de yağları tutarak değil ama yeni kas oluşturarak koruyabilirsiniz.

Yaşlanmak, genetik ve hormonlar kadınlarda kilo alınmasına sebep olan faktörlerden bazılardır. Kadınlarda doğal olarak vücut yağı erkeklerden daha fazladır ve vücudun bu yağları basenlerde ve uyluklarda depolama eğilimi mevcuttur. Yaşlandıkça yağsız kas dokusu azalır ve orta bölgede yağ artışı görülmesi ihtimali yükselir.

Uyluk ve basenlerde fazlalık yapan yağlar pek istenmese de asıl tehlikeli olan göbekteki yağlardır. Çünkü göbekte yağlanma göğüs kanseri, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi ciddi rahatsızlıkların görülme olasılığını artırır.

Haberin Devamı

Uzun dönemde etkili olacak sonuçlar almak için aşamalı olarak kilo kaybetmeniz tavsiye edilir. Hayat tarzınıza kolayca entegre edebileceğiniz bir diyet planınız olmalıdır. Bir anda aldığınız kalorileri aşırı şekilde kesmeniz önerilmez, çünkü bu tarz bir beslenmeye dayanmak zordur ve gerekli besin maddelerini alamayabilirsiniz. Ayrıca kalp problemleri ve safra taşları da ortaya çıkabilir.

Önerilen miktar haftada çeyrek ila 1 kilo vermektir. Herkes için aynı sonucu vermeyecek olsa da günde ortalama 250 - 1000 kaloriyi kesmek bu sonuçları almayı sağlayabilir.

Daha az kalori almak için yüksek kalorili gıdaları, düşük kalorili olanlarla değiştirin. Şekerli içecekler ve alkol yerine su için, kurabiye yerine meyve tüketin, tam yağlı süt ürünleri yerine az yağlı olanları tercih edin. Daha az kalori alsanız da sağlıklı beslenmeye devam etmeniz gerekli besin maddelerini ve enerjiyi almak için gereklidir.

Yağsız et, meyve, sebze, tam tahıllar ve az yağlı süt ürünlerini tüketin.
Kardiyo egzersizleriyle kalori yakarken, kas dokularınızı kaybetmemek için ağırlık çalışmaları da yapın. Mekik ve adım (lunge) hareketleri de güç çalışmanızın bir parçası olmalıdır. Kaslarınızı kaplayan bir yağ tabakası varsa bu egzersizler tek başarına etkili olmaz ancak yağ tabakası gittikçe vücudun daha sıkı ve istenen şekilde kıvrımlı görünmesine yardımcı olabilirler.

Haberin Devamı

Hemen Sağlık

Yazarlar