Moda Basında Istanbul Shopping Fest

Basında Istanbul Shopping Fest

10.05.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan İstanbul Alış Veriş Festivalinin tanıtımı bugün Priştine’de yapıldı.

Basında Istanbul Shopping Fest

Türkiye Cumhuriyetinin Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Muteber Şankazan, Priştine’nin Grand Otelinde düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Haberin Devamı

Bu yıl ilk defa İstanbul, konuklarına yeni sezon ürünlerinin alış verişe sunulacağı bir festivale kapılarını açacak şeklinde konuşmasına başlayan Kültür Müşaviri Muteber Şankazan, “Bu festivalle kendisi başlı başına bir cennet olan İstanbul, değerli konukları için bir alış veriş cennetine dönüşecek ve İstanbul’un büyük alış veriş merkezleri ve bulvarlarında gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecektir” dedi.

Şankazan, bu etkinlikler sırasında dini bayramlar ve çocukların da unutulmayacağını, ayrıca İstanbul Shopping Fest’in sezon ürünlerine yüzde 30’a varan avantajlar sağladığını ve tüm yabancı konuklar için KDV indiriminden faydalanılacağını açıkladı.

Alış veriş festivali süresince, İstanbul’un Taksim, Nişantaşı, Şişli, Bakırköy, Fatih ve Bağdat Caddesi gibi semtlerinin ticari merkezlerinde ve Kapalıçarşı ile Mısır Çarşısı gibi geleneksel alış veriş yerlerinde bir festival havası yaşanacak. Ticari merkezleri hafta içi saat 23:00, hafta sonu günlerinde ise 02:00’a kadar açık olacak.

18 Martta başlayacak ve 26 Nisana kadar sürecek olan bu dev festival, İstanbul’un “Uyumayan Şehir” adını koruyacak.

Kültür Müşaviri, tüm Balkanların olduğu gibi, Kosova’nın da Türkiye ile büyük bir gönül bağı olduğundan hareket ederek, bu dostluğun karlı ve keyifli bir alış verişle ve tatille taçlandırılması için Türk Hava Yolları ve Acentaların da hizmette olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Bu fırsatla Üsküp Büyükelçiliği Kültür Müşaviri, 6-8 Nisan tarihleri arasında Kosova’da Turizm ve Seyahat Fuarına Türkiye’nin de katılacağını bildirdi.

Yazarlar