Genel Sağlık Basur belirtileri nelerdir? Basur tedavisi nasıl olur?

Basur belirtileri nelerdir? Basur tedavisi nasıl olur?

22.10.2018 - 12:57 | Son Güncellenme:

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığı kişinin günlük yaşamını olumsuz etkiler. Basurun büyüklüğü ve çeşidine bağlı olarak belirtileri değişirken, tedavisi de farklılaşır.

Basur belirtileri nelerdir Basur tedavisi nasıl olur

Kalın bağırsağın son kısmı olan anus olarak adlandırdığımız bölümündeki ya da makat bölgesinde damarların şişmesi veya büyümesine basur yani hemoroid denir. İç ve dış olmak üzere 2 çeşidi bulunan basurun şiddetine göre tedavisi de farklılaşmaktadır.

Haberin Devamı

BASURUN BELİRTİLERİ

-Dışkılama sırasında ağrı ya da yanma hissi
-Rektal kanama (Makattan taze kırmızı renkli kanama)
-Makatta şişlik, akıntı veya ıslaklık hissi
-Kaşıntı
-Dışkılamada düzensizlik

BASUR TEDAVİSİ NASILDIR?

Dış hemoroid, genellikle hastada rahatsızlık hissine neden olmadıkça spesifik bir tedavi gerektirmez. Düşük dereceli iç hemoroidler ise etkili ilaçlar ve farklı ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebilir. Bu yöntemler ve ilaçlarla başarılı olunamazsa, komplikasyonlar gelişirse ya da hemoroid ileri derecede ise cerrahi tedavi seçenekleri gözden geçirilir.

Tıbbi ilaç tedavisinin asıl amacı, hemoroidi iyileştirmekten ziyade belirtileri kontrol altına almak ve altta yatan rahatsızlığı ortadan kaldırmaktır. Bunun için hap, fitil, krem ??ve mendil gibi farklı ilaç formları kullanılmaktadır. İlaç tedavisine dirençli düşük dereceli hemoroidler, yüksek dereceli hemoroidler, boğulma ve tromboz gibi komplikasyonlara neden olan hemoroidlerde genellikle cerrahi müdahale gereklidir.

Yazarlar