Editörün Seçtikleri Bayram başlamadan 66 ölü

Bayram başlamadan 66 ölü

26.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tatil, Türkiye nüfusuna yine darbe vurdu.. Onca önleme, her yıl tekrarlanan acıya rağmen, ‘bilinen’ canavar yine yollarda..

Bayram başlamadan 66 ölü

Bayram başlamadan 66 ölü

Tatil, Türkiye nüfusuna yine darbe vurdu.. Onca önleme, her yıl tekrarlanan acıya rağmen, ‘bilinen’ canavar yine yollarda..

DOĞAN HABER AJANSI

Yurdun çeşitli yerlerinde dün meydana gelen trafik kazalarında 16 kişi yaşamını yitirirken, 118 kişi yaralandı. 10 günlük tatilin başladığı cuma gününden bu yana ölenlerin sayısı 66’ya yükseldi.
• Nevşehir - Avanos arasındaki Devebağırtan mevkiinde önceki gece saat 02.30 sıralarında meydana gelen kazada, Elazığ’dan İzmir’e giden Ümit Rana yönetimindeki Metro Turizm’e ait yolcu otobüsü, buz ve kar yağışı nedeniyle virajı alamadı. Şarampole yuvarlanan otobüste Emine Gönenli, Ömer Çakmak, Akif Atçı ile kimliği belirlenemeyen üç kişi öldü. 25 kişi yaralandı.
• Kayseri’nin Sarız ilçesinin Yedioluk köyü yakınlarında meydana gelen kazada, Kahramanmaraş’tan Kayseri yönüne giden Mehmet Sevimli yönetimindeki otomobil, hatalı sollama yüzünden kamyonun altına girdi. Otomobilde bulunanlardan Mehmet Birgül (70), Mehmet Sevimli ve Gülizar Sevimli öldü, iki kişi de yaralandı.
• Konya’nın Karapınar ilçesindeki kazada da buz tutan yolda aşırı hız yapan Siirt Petrol Turizm’e ait yolcu otobüsü devrildikten sonra 70 metre sürüklendi ve şarampole uçtu. Belkıs Marangoz ölürken 47 kişi de yaralandı.
• Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Çanakkale ve Kayseri, Nevşehir, Konya ve diğer illerdeki kazalarda ise 7 kişi öldü, 44 kişi yaralandı.

Kardan sonra kamyonlar KÂBUS OLDU
TOLGA ŞARDAN Ankara
Ramazan Bayramı ve yılbaşının 10 günlük tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler, kar ve kamyon kurbanı oldu.
Yollarda, hem tatil, hem elverişsiz hava şartları önemli trafik artışına yol açtı. Tatil yapmayı ümit edenler, yoğun kar yağışı nedeniyle saatlerce yolda kaldı. Yine de, sadece yolda kalanlar şanslıydı. Çünkü bu tatilde izin verilen kamyonlar, birçok kazayla tatilcilerin kâbusu oldu. Cuma akşamından dün sabaha kadar yaşanan 48 trafik kazasına 10 kamyon, iki TIR, bir tanker, yedi kamyonet, 12 otobüs, 16 otomobil karıştı. Ağır vasıta kazaları, özellikle kar yağışı altındaki Afyon ve Kırıkkale’de yoğunlaştı.

Peki kim suçlu?
Karayolları Genel Müdürlüğü, yoğun trafik ve kazaların suçunu, ağır taşıtların trafiğe çıkmasına izin veren İçişleri Bakanlığı’na attı.
Karayolları’na Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Nihat Kurtiç’ten yanıt geldi. Suçun, yeterli imkanı olmayan Karayolları’nda olduğunu savunan Kurtiç, şöyle konuştu:
"Karayollarında kısıtlama yapılmaması trafiği olumsuz etkilemedi. Aşırı kara rağmen yolların temizlenememesi sorun oldu. Buz çözülebilse kamyonlar kaymazdı. Afyon’da yedi güzergah, Karayolları’nın ise sadece altı tuz serici, sekiz unimog, altı greyder, dört bıçaklı kamyonu var. İmkânları bu.."



YAŞAM




























Yazarlar