Bebek Bebekler neden kusar?

Bebekler neden kusar?

16.10.2017 - 17:50 | Son Güncellenme:

Aile sağlığı haberimizde bugün bebekler neden kusar sorusunu cevaplıyoruz. Her bebeğin kendine has bir gelişim süreci vardır. Fakat bu gelişim sürecinde bebeğinizin kusması oldukça tehlikelidir. Peki, bebekler neden kusar? Detaylar bebekler neden kusar adlı haberimizde.

Bebekler neden kusar

Bebeğiniz neden kusuyor? İşte haberimizin detayları…

Haberin Devamı

Neden kusarız?

Çiğneyip yuttuğumuz bazen yiyecek ve içecekler yemek borusundan geçip mideye ulaşır. Mide tarafından sindirilip kısa bir süre depolanır ve ardından bulamaç haline gelir, ince bağırsağa gönderilir. İşte tam bu noktada kusma; bulamaç haline gelen yiyeceklerin anüs yerine yemek borusuna çıkarak ağız yoluyla vücudu terk etmesi işlemidir.

Bebekler neden kusar?

Gelişimini tamamlamaya çalışan bebeklerde ise kusma biraz daha tehlikelidir. Genellikle bağırsak tıkanıklığı, enfeksiyonel bazı rahatsızlıklar, yemek borusunun mideye bağlı olduğu kısmın kapalı veya tıkanmış olması, psikolojik nedenler, grip, nezle, reflü, mide darlığı, bağırsak darlığı gibi birçok tehlikeli nedenleri olabilir.

Reflüye dikkat

Haberin Devamı

Yeni doğan bebeklerde reflü olmasının sebebi midelerinin çok küçük olmasından kaynaklanır. Yeni doğan bebeğin bağırsak- mide sistemi güçlendikçe reflü sorunları da ortadan kalkmaya ve bebek iyileşmeye başlar.

Bebekler neden fışkırarak kusar?

Genellikle yeni doğan bebeklerde her beslenme sonrasında bir miktar kusma görülebilir bu çok normal bir durumdur. Fakat bebeğiniz aşırı miktarda kusuyor ve sürekli ağlıyorsa durum ciddi olabilir.

Eğer bebeğiniz fışkırır bir şekilde kusuyorsa mutlaka doktorunuza başvurmalı ve önleminizi almalısınız. Bebeğinizi besledikten sonra hemen yatırmamalı biraz dik konumda tutarak yediklerini sindirmesini beklemelisiniz.

Bebeğiniz kusuyorsa ne yapmalısınız?

Bebeğinizi gereğinden fazla doyurarak yarar sağlamazsınız aksine küçücük midesine baskı yapmış ve ona zarar vermiş olursunuz.

Bebeğinizi sık ve az besleyerek midesini çok zorlamamış olursunuz. Bebeğiniz ağlarken kesinlikle emzirmeye çalışmayın. Hava yutabilir ve dolayısıyla kusabilir.

Yeni doğan bebek eğer yanlış pozisyonda emziriliyorsa kusma gerçekleşebilir. Bebeğinizi doktorunuzun gösterdiği şekilde emzirirseniz kusma ortadan kalkacaktır.

Bebeğiniz zorlanarak kusuyorsa sindirim sistemi rahatsızlığı yaşıyor olabilir. Bebeğiniz kusarken şiddeti, zamanı gibi önemli noktaları gözlemleyip doktorunuza danışmalısınız.

Haberin Devamı

PembeNar Özel


Yazarlar