Bebek Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar?

Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar?

27.05.2019 - 13:13 | Son Güncellenme:

Yetişkinlerde görülen topuk dikeni ile karıştırılmaması gereken bebeklerde sırt dikeni, birçok annenin dikkatinden kaçan bir durumdur. Peki, sırt dikeni nedir? Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar? Bebekteki sırt dikeni nasıl temizlenir ve sırt dikeni masajı nasıl yapılır?

Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar

İlk defa anne ve baba olacak olan kişiler bebekleri doğdukları zaman olması gerekenden daha fazla üstlerine titrerler. Ebeveynler yanlış bir şey yaparım korkusu ile en ufak bir aksi harekette hata üzerine hata yapabilirler. Bunlardan biri de bebeklerde görülen sırt dikenidir. Yetişkinlerde görülen topuk dikeni ile kesinlikle karıştırılmaması gereken bu rahatsızlık, pek çok annenin dikkatinden kaçan bir durum olabiliyor. Peki bebekteki sırt dikeni nedir? Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar? Bebekteki sırt dikeni nasıl temizlenir?

Haberin Devamı

Bebeklerde sırt dikeni nedir?

Bebeklik döneminde yaygın olarak görülen ancak, çoğu zaman fark edilmeyen sırt dikeni sırt bölgesindeki tüylenme ile kendini gösterir. Erkek bebeklere nazaran kızlarda daha sık rastlanan bu durum, sert ve batan kıllar eşliğinde sırtın ovulması ile ortaya çıkar.

Bebek için herhangi bir zararının olup olmadığı belirlenmeyen sırt dikeni, fark edildiği takdirde masaj yapılarak rahatlatılmalıdır. Masaj esnasında kullanılabilecek olan hakiki zeytinyağı elleri kayganlaştırarak daha kolay masaj yapma imkanı sağlarken, cildin zarar görmesini önleyerek dikenlerin dökülmesine yardımcı olur.

Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar?

Bebeklik döneminde çıkan sert dikenler, genellikle banyo sırasında annenin bebeğin vücudunu ovalamasıyla ortaya çıkar. Bu sert kılları düşürmek için her banyo sonrasında masaj yapmak yeterlidir. Ancak, içinizin rahat etmesi için doktora götürmeyi de deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sırt dikeni masajı nasıl yapılmalıdır?

Bebeklerde sırt dikeni neden çıkar

Banyo esnasında bebeğinize uygulayacağınız masaj, cildini rahatlatacak ve sırt dikenini temizleyecektir. Doğal bir zeytinyağı ile ya da masaj yağını kullanarak elinizin ayasını orta kuvvette bastırarak dairesel hareketlerle masaj uygulayın. Banyo bitiminden hemen önce sabunsuz bir vaziyetteyken uygulamanız gereken bu masaja 1-3 dakika devam edin.

Yazarlar