"İki şişe ucuz şarap bir tarih yazabilir

Verdiğim tüm sözler bir an da uçabilir

Sıcak bir bira aşk sendikasında

Metin Kurt gibi yalnızız ceza sahasında"

Bu sözler; ünlü Rock grubu Kesmeşeker'in son albümünde yer alan bir şarkının nakarat kısmı. Şarkının adı "Metin Kurt Yalnızlığı" ....

...ve bugün Metin Kurt'a dair bir yalnızlık var dünyada. Dünya; artık Metin Kurt'un olmadığı bir yer ve bu şarkı maalesef artık daha da anlamlı.

Maalesef demem şundandır ki; yalnızlığı seçen Metin ağabeyin ta kendisiydi. Burada yer alan yalnızlıktan kasıt; sistemin, sitemin o kendine has rezilliğinin dışında kalabilmenin verdiği iç rahatlatıcı haleti ruhiyeydi ve bu tercih; yani "Sol Açık Metin"in seçtiği yalnızlık; nevi şahsına münasır bir seçimdi.

Haberin Devamı

Aktif futbolculuk döneminde yürüttüğü örgütlenme çalışmaları; futbolcu haklarının yetersizliğine dikkat çekmesi ve sendikal çalışmaların merkezinde olması; bir anda O'nu Galatasaray'dan ve bir nevi yeşil sahalardan men edecekti. Deyim yerindeyse Metin Kurt; devrimci kimliği nedeniyle futboldan, futbol canavarları tarafından aforoz edilecek ve planlı bir şekilde bu oyundan dışlanacaktı.

Kaldı ki Metin ağabey; şüphesiz ki; o canavarların arasında durmayı seçebilirdi de. Susup, sessiz kalıp, görmemezlikten gelip, "benim keyfim yerinde" diyebilir ve üç yıl üst üste şampiyonluk sevinci yaşadığı Galatasaray formasıyla jübilesini görebilirdi. Emekli futbolcu olarak parasına para eklemeyi hayatının merkesine koyabilir ve futbol endüstrisine sırtını dayayıp, yaşanan çarpıklıklara karşı -çoğu futbol adamının yaptığı gibi- üç maymunu oynabilirdi. Ama o; kendi biçiminde "yalnız" kalmayı; başkasının kalıbında kalabalık olmaya tercihledi.

İşte bu nedenledir ki; Kesmeşeker; "Metin Kurt Yalnızlığı"nda, nakaratı tamamladıktan hemen sonra "Ne Güzel" diye ekliyor.

Evet, gerçekten de "Ne Güzel"di.

Çünkü bu yalnızlık; biçimsel bir özenle tercih edilen ve kendi doğruları adına zafer çığlıklarıyla bezenmiş bir durumdan başka bir şey değildi.

Çünkü bu yalnızlık; "Ben halk adamıyım. Sahada, halka en yakın olan yer; çizgi. O nedenle, çizgiden başka bir yerde oynamam." diyen, diyebilen bir "halk adamının" yalnızlığıydı.

Haberin Devamı

Oysaki; şu anki yalnızlık; salt anlamıyla insanı derinden üzüyor ve iç parçalayıcı bir açıyla tam karşımızda duruyor.

Metin Kurt artık yok!

Hoşça kal gerçek Efsane...

Twitter / @BekirzgrAybar