Kültür Sanat Belle Du Berry & David Lewis ilk kez İstanbul'da!

Belle Du Berry & David Lewis ilk kez İstanbul'da!

15.03.2010 - 11:55 | Son Güncellenme:

Belle Du Berry ve David Lewis 27-28 Mart tarihlerinde İKSV’nin yeni binasındaki performans mekanı Salon’da , İstanbul izleyicisi ile buluşuyor!

Belle Du Berry & David Lewis ilk kez İstanbulda

1997 yılında kurduğu Paris Combo ile tüm dünyayı fetheden şarkıcı ve besteci Belle Du Berry, David Lewis ile işbirliği ile yaptığı birbirinden orijinal şarkılarına ve Fransız müziğine kazandırdıkları otantik tarzlarına kaldıkları yerden bu kez bir ikili olarak 'Belle Du Berry ve David Lewis' adıyla ve yepyeni albümleri 'Quizz' ile devam ediyor. İkili Amerikan caz ve swing tadındaki şarkılardan Fransız şansonlarına kadar zengin bir repertuvar ile sevenleri ile buluşuyor. Grubun kurucusu ve şarkı yazarı Belle Du Berry, sinema ve tiyatro geçmişini bir Kabare sıcaklığında sahneye taşıdıkları turneleriyle ilk kez Türkiye’ye geliyor!

Fransa’nın dünya müziğine kazandırdığı en orijinal ikili Belle Du Berry ve David Lewis 27-28 Mart tarihlerinde İKSV’nin yeni binasındaki performans mekanı Salon’da , İstanbul izleyicisi ile buluşuyor!

27-Mart 2010, Saat: 22.00- SALON
28-Mart 2010, Saat: 20.00- SALON

BELLE DU BERRY VE DAVID LEWIS Hakkında

Haberin Devamı

Belle du Berry isminde referans verdiği gibi Fransa’nın kırsal Berry bölgesinde doğup büyümüş.

Paris’te sinema eğitimi aldıktan sonra müziğe 1980 sonlarında post-punk gruplarıyla başlamış ve rock grubu Les Endimanches'ta devam etmiş. İlk olarak davul çalan Belle du Berry sonra akordiyon çalmaya da başlamış ve ardından 20.yüzyıl başlarının Fransız müzikleriyle öne çıkan akustik müzikal revü grubu Champetre'de Joie’nun bir parçası olmuş. Grup ünlü koreograf Philippe Decoufle ile çalışmış, 1992 yılında Albertville Kış Olimpiyatlarının kapanışında sahneye çıkmış. Tiyatro ve sinema çalışmalarıyla ünlenen sanatçı Dadaizm hakkında bir revü olan Cabaret Voltaire’de, yazar Boris Vian’a ithaf edilen ve Laurent Pelly’nin yönettiği "Et Vian la Zique" çalışmalarında, bir şarkıcı olarak Yvette Gilbert’i canlandırdığı Roger Planchon’un "Lautrec" adlı biyografik çalışmalarında rol almış.

Haberin Devamı

1994 yılında 5 kişilik La Belle Equipe adlı kendi grubunu kuran sanatçı Paris cafelerinde çingene müzikleri ve swing tarzında performanslar yapmış.

Cabaret Sauvage adını verdikleri müzikal kabare sirkine şarkı yazarken, performanslar esnasında David Lewis ile ilk işbirliğini gerçekleştirmiş. Bu ortaklık ile ünlerini artıran ikili Paris Combo grubu kurmuşlar. Eklektik ve otantik bir repetuvarla Seine nehri çevresindeki lokallerde şarkı söylemeye başlamışlar. 1997 yılında Paris Combo ilk albümlerini ünlü bağımsız plak şirketi Boucherie ile kaydetmiş. 1999 yılındaki ikinci albümleri "Living-Room" Paris Combo’ya Fransa’da büyük ün getirirerek altın plak satışına ulaşmış ve 200 binden fazla satmışlar.

2001 yılında yayınlanan Attraction ve 2004 yılında yayınlanan Motifs albümleriyle birlikte toplam 4 stüdyo albümü ve çift cd olarak yayınlanan canlı konser albümleriyle Paris Combo Fransız müzik dünyasının en otantik gruplarından biri haline gelmeyi başarmış. Paris Combo Fransa dışında da ünlenerek sadece 12 tanesi Amerika’da olmak üzere Avustralya, Brezilya, Doğu Avrupa ve Güneydoğu Asya ülkelerinde verdiği konserlerle büyük ilgi görmüş.

Yeni albümleri 'QUIZZ' Hakkında

2005 sonuna kadar 100’den fazla konserle Paris’te Grand Rex’teki performanslarından Los Angeles Hollywood Bowl performanslarına kadar başarılı konserlere imza attıktan sonra müziğe uzun bir süre ara veren Paris Combo, Belle du Berry ve ve David Lewis ikilisi olarak Quizz ile müthiş bir geri dönüş yapıyor.

Haberin Devamı

Sonbahar 2009’da yayınlanan yeni albümleri 'Quizz' ikiliyi eklektik tarzlarıyla Fransız şansonlarından Amerikan caz ve swing tadındaki şarkılara kadar farklı repertuarlari ile tekrar listelere taşıyor.