Aile “Ben Kimim? Peer Gynt"

“Ben Kimim? Peer Gynt"

20.04.2010 - 12:57 | Son Güncellenme:

Ibsen’in klasik oyunu Ben Kimim? Peer Gynt (Per Günt) Grieg’in unutulmaz müziği eşliğinde şimdi İş Sanat’ta çocuklar için sahnede...

“Ben Kimim Peer Gynt

İş Sanat’ın 2010’daki yeni prodüksiyonu “Ben Kimim? Peer Gynt (Per Günt)” çocuklar için çok özel bir gösteri olarak tasarlandı. Dünya tiyatro edebiyatının en önemli yapıtlarından Peer Gynt (Per Günt) ünlü besteci Grieg’in müziği eşliğinde insanoğlunun yanıtı en zor sorularından birine çocuklarla birlikte yanıt arıyor. Yaprak Sandalcı’nın “Ben Kimim? Peer Gynt (Per Günt)” adıyla çocuklar için “oyunlu klasik müzik konseri” olarak uyarladığı gösteri 28 Şubat’tan itibaren İş Sanat’ta sahnelenmeye başlandı. İlk gösteriminde yoğun ilgi gören, biletleri hızla tükenen, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği, Semaver Kumpanya ve Çıplak Ayaklar Kumpanyası’ndan oyuncular ile İstanbul Klarnet Korosu ve Ayla Algan’ın da da yer aldığı gösteri, çocuklar için ilk Ibsen uyarlaması olmasıyla da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

İş Sanat çocuklar için yeni bir projeye imza atıyor. İş Sanat'ın çocuklar için gerçekleştirdiği “oyunlu klasik müzik konserleri” 4. yılına girdi. Her biri dünyada ilk olma özelliği taşıyan bu projeler ile çocuklar çok küçük yaşlarda ciddi bir klasik müzik bilgisiyle donanıyorlar.

Ben Kimim? Peer Gynt (Per Günt) ile bu kez dünyada iki ilk bir arada gerçekleşiyor. Birincisi; tiyatro repertuarının en önemli eserlerinden biri olan Norveçli usta yazar İbsen'in Peer Gynt adlı oyununun, Yaprak Sandalcı tarafından yine Norveç'in en ünlü bestecisi olan Grieg'in aynı adlı senfonik eseri üzerine şarkı sözleri olarak yerleştirilerek, çocuklar için "Oyunlu Müzik" formuna kavuşmuş olması, ikincisi ise Grieg'in senfoni orkestrası için yazmış olduğu eserin Gürhan Eteke tarafından klarnet korosu için uyarlanmış olması.
Sihirli değnekleriyle bir düş mucizesi yataran ekibin büyük ustaları; yönetmen Işıl Kasapoğlu, orkestra şefi Serdar Yalçın, koreograf Duygu Güngör, dekor ve kostüm tasarımı Karina Cheres ve usta tiyatrocu Ayla Algan.

Haberin Devamı

Anne babalar ve çocuklar sahnede birlikte
İş Sanat'ın yeni “oyunlu klasik müzik konseri” projesi özellikle ilköğretim seviyesindeki çocukların beğenisi göz önünde bulundurularak tasarlandı. Proje sahibi Yaprak Sandalcı, bu yıl ilk defa anne babaları da oyun sırasında sahneye çıkaracaklarını ifade ederek şu bilgileri verdi: “Oyunlarımızda Koroporte biçiminde tanımladığımız bir unsurumuz var. Sahnede orkestra yanında yer alan profesyonel tiyatrocu ve dansçıların yanında çocuklar ve gençler var. Bu yıl ilk defa onlarla birlikte anne-babaları da sahnede yer alıyor. Sahnelediğimiz dev yapıtlar, kocaman bir aileye dönüşen Koroporte ekibiyle canlanıp, şarkılara dönüşüyor”.

Yazarlar