Kültür Sanat Benazir Butto’nun hayatı film oluyor!

Benazir Butto’nun hayatı film oluyor!

20.02.2012 - 15:49 | Son Güncellenme:

Suikast sonucunu öldürülen Benazir Butto’nun ölüme gidişinin gün gün anlatıldığı sırları önce kitap, daha sonra da sinema filmi oluyor.

Benazir Butto’nun hayatı film oluyor

Butto’nun yakın arkadaşı Amerikalı gazeteci Daphne Barak tarafından kaleme alınan "Benazırım" kitabının önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacağı, kitabın piyasaya çıkmasının ardından da sinemaya aktarılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Suikast sonucunu öldürülen Benazir Butto’nun ölüme gidişinin gün gün anlatıldığı sırları önce kitap, daha sonra da sinema filmi oluyor. Butto’nun yakın arkadaşı Amerikalı gazeteci Daphne Barak tarafından kaleme alınan "Benazırım" kitabının önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacağı, kitabın piyasaya çıkmasının ardından da sinemaya aktarılacağı bildirildi.


‘Benazırım’ kitabında Barak, ilk defa Benazir Butto’nun Amerika’daki yaşantısını tam olarak ayrıntıları ile tuttuğu günlüğünden anlatıyor. Doğunun Kızı olarak bilinen Benazir Butto’nun Amerika’daki yıllarında Pakistan’da iktidara dönmek için nasıl çalıştığını, 1990’larda kocası 11,5 yıl hapse girmeden önceki yaşam tarzını yeniden ve o zamanki popülerliliğini yakalamaya çalıştığını anlatıyor. Barak, Bhutto’nun ölüme gidişini gün ve gün anlatıyor. Ve Al Gore, Bob Geldof, Yusuf İslam, Daryl Hannah, Bianca Jagger, John McCain, Kennedy ve Clintonlar gibi meşhur dostlarına Bhutto’yu kabul ettirmek için nasıl tek tek tanıştırdığını dile getiriyor.

Haberin Devamı


-BUTTO’NUN ÇARESİZLİKLERİ VE YUVASINI KURTARMA MÜCADELESİ-


Daphne Barak, "Benazırım’’ kitabında, bu dönem zarfında Benazır Butto yaşadığı ekonomik, siyasi ve yasal baskıların ve sorunların yanısıra, Butto’nun kocası ile aile yaşamını tekrar kurabilme konusunda çektiği zorlukları da anlatıyor. Bu çerçevede Butto’nun kocası ile birlikte ilk başta New York’ta yerleşmeye çalıştıklarını ve Barak’ın apartmanın karşısındaki binada bir ev satın dahi aldıklarını ancak bütün bunlara rağmen evliliğin New York’ta yürümediğini söylüyor ve Butto’nun çaresiz bir şekilde Pakistan’a dönmek zorunda kaldığını hissettiğini vurguluyor ve bu nedenden dolayı geri döndüğünü söylüyor.


-DAPHANE BARAK’IN İKİ KİTABI DA HOLLYWOOD FİLMİ OLUYOR-


Daphne Barak , Amy Winehouse’u alkol ve uyuşturucu batağından kurtarmak için sanatçı ile birlikte verdiği mücadeleyi "Saving Amy" isimli kitabında anlatmış, kitap Winehouse yaşamını kaybetmeden önce piyasaya çıkmıştı. Amy Wınehouse’un ani ölümümün ardından, "Saving Amy" kitabının sinema hakları için çok sayıda Hollywood yapımcısının peşinden koştuğu Barak’ın , Amy Winehouse filminde birlikte çalışacağı Hollywood yapımcısını bir iki hafta içinde açıklayacağı öğrenildi. Barak’ın Türk Yapım Koordinatörü Erbil Günaştı, konuyla ilgili ANKA’ya yaptığı açıklamada, Barak’ın kitabının bahara yayımlanacağı ve bu ikinci kitabının da aynı şekilde Amy Whinehouse’a yatırım yapan yatırımcılar tarafından film opsiyonunun alındığı belirterek, "Her iki film muhtemelen ardı ardına prodüksiyona girecek. Her iki senaryo bu sene biter. Seneye de çekimler yapılır. 2014 Oscar sezonuna sinemalara dağıtılmış olur" dedi. Günaştı şöyle devam etti:

Haberin Devamı


-AMY WHINEHOUSE FİLMİNİN YAPIMCISI KİM OLACAK-


"Yaşamını yitiren ünlü İngiliz sanatçı Amy Winehouse’u bir adada alkol ve uyuşturucu tedavisi konusunda ikna eden Daphne Barak ile birlikte Londra’da son üç ay içerisinde çok sayıda toplantı yaptık. Bu süreçte, Barak, İngiltere’nin başta gelen sekiz yapımcısı ile görüştü. Bu yapımcılar arasında Oscar kazanan "King’s Speech" ve "Last King of Scotland" da var. Barak, Los Angeles’a döndükten sonra , bir iki hafta içerisinde filminin finansmanını karşılayan yatırımcıları ile birlikte Amy Whinehouse filminde kendisi ile birlikte hangi yapımcının rol alacağını açıklayacak."
"