Dekorasyon Bernardo’dan Osmanlı Sanatına Adanmış Yepyeni Koleksiyon AŞK-I OSMANİ…

Bernardo’dan Osmanlı Sanatına Adanmış Yepyeni Koleksiyon AŞK-I OSMANİ…

02.12.2015 - 17:51 | Son Güncellenme:

Duayen Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve Sanat Tarihçisi- Yazar Prof. Dr. Gül İrepoğlu, Bernardo için Osmanlı biçimleri ve renklerini yeniden yorumlayarak birlikte tasarladıkları “Aşk-ı Osmani” Koleksiyonu ile geçmişin sanatsal izlerini günümüz sofralarına taşıdılar.

Bernardo’dan Osmanlı Sanatına Adanmış Yepyeni Koleksiyon AŞK-I OSMANİ…

Osmanlı Sanat Tarihi Duayeni Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile mimar-sanat tarihçi ve romancı Prof. Dr. Gül İrepoğlu, birikimlerini benzersiz bir koleksiyonda birleştirdi. Sofra tasarım uzmanı Bernardo tarafından hayata geçirilen Aşk-ı Osmani Koleksiyonu, esin kaynağını Osmanlı motiflerinden, Osmanlı renklerinden aldı ve geçmişin güzelliği yeni bir yaklaşımla bugüne taşındı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Gül İrepoğlu Aşk-ı Osmani Koleksiyonu için “Osmanlı ustalarının hüneriyle padişahların ince zevkine uyacak özende üretilmiş muhteşem motiflerden yola çıkarak onları yeniden yorumladık. Ayrıntılar üzerinde tek tek durarak günümüzün kullanımına uygun tasarımlar ortaya koyduk. Bu proje Bernardo’nun evlere sevinç getiren, gönülleri aydınlatan sofraları ulaşılabilir kılma ilkesinin uzantısıdır” diyor.

Bernardo Aşk-ı Osmani Koleksiyonu tasarım sürecinin her aşamasına titizlikle katkıda bulunan Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile Prof. Dr. Gül İrepoğlu, geleneksel Osmanlı motiflerinden esinlenerek Zerre-i Kubbe, Kısmet-i Kubbe, Bereket-i Kubbe, İkrami, Altın Kafes, Levni, Gül-i Firuze ve Çintemani serilerini yönlendirirken, ürün ve desen tasarımı-uygulaması, Sevil Acar’ın yetenekli ellerinden çıktı.

Haberin Devamı

Osmanlı sanatından bilgi dolu ilhamlara dayanan ve evlerde saray zevkini yaşatarak keyifle kullanılacak parçalardan oluşan Bernardo Aşk-ı Osmani Koleksiyonu, yemek takımları, kahve ve fincan takımları, tepsi, kâse, tabak, servis parçaları, şamdan, gondol, sahan, lokumluk, meyvelik, çerezlik gibi pek çeşitli ürünler içeriyor.

Yazarlar