Göbek Yağlarına Karşı Ananas

Bilmem meyve suyu sever misiniz? Peki ya sebze suyu? Eğer bu sorulara yanıtınız "evet" ise size güzel bir haberim var. Bazı sebzelerin ve meyvelerin sularını tüketerek kilo verme sürecinize katkıda bulunabilirsiniz. Elbette sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz programını da uygulayarak.

Gelin bakalım hangi meyve ve sebzelerin suları kilo vermenize yardımcı oluyor.


Havuç suyu

Havuç suyu kilo vermeye de kilo korumaya da yardımcı oluyor. Çünkü, kalorisi çok az ama aynı zamanda lif oranı yüksek. Örneğin havuç suyunu ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Bir büyük bardak havuç suyu öğle yemeğinden akşam yemeğine kadar tok hissetmenize yardımcı olur. Bir büyük bardak havuç suyu tükettiğiniz zaman başka herhangi bir atıştırmalığa ihtiyaç duymazsınız. Ama dikkat! Faydalı diye havuç suyu tüketmeyi de abartamamanızı öneririm.

Haberin Devamı


Ananas suyu

Öncelikle şunu belirteyim. Ananas, bromelain adı verilen bir enzim içerir. Bu enzimin en önemli özelliği ise metabolize protein içermesi ve böylece özellikle de göbek yağlarının erimesine katkı sağlamasıdır. Bunun yanı sıra ananas, katabolik bir besin. Yani bu şu demek: Ananas tükettiğiniz zaman bunu yakmak için bedeniniz daha fazla enerji harcar. Bu da kilo vermenin en önemli anahtarlarından biri bildiğiniz gibi.

Salatalık suyu

Bir beslenme uzmanı olarak danışanlarıma en sık önerdiğim ara öğün seçeneklerinden biri salatalık. Kendisini tüketmek kadar suyunu içmek de aynı yararı sağlıyor. Salatalık yediğinizde de suyunu içtiğinizde de çok az bir kaloriyle uzun süre tokluk hissi sağlamayı garanti altına almış olursunuz. Eğer salatalık suyunun daha lezzetli olmasını istiyorsanız içine birkaç tane taze nane yaprağı koymanızı da öneririm.

Nar suyu

Narın faydalarını artık bilmeyen yok. Şunu da belirteyim ki nar ne kadar faydalıysa suyu da o kadar faydalı. Kilo verme ya da kilo koruma sırasında narın sağladığı en önemli fayda metabolizmayı hızlandırması. Ayrıca narın cildinize faydalarını da düzenli olarak tükettiğiniz zaman göreceksiniz.

Lahana suyu

Evet, biliyorum... İlk anda "lahana suyu" deyince çok da kulağa tanıdık gelen bir şey değil bu. Ama eğer kilo verme ya da formunuzu koruma konusunda kararlıysanız lahana suyunu tüketmeyi en azından bir kez deneyebilirsiniz. Lahana suyu öncelikle sindirim yollarınızı temizler ve şişkinliği önler. Ayrıca lahana suyu bir anlamda bedeniniz için detoks işlevi de görür.

Haberin Devamı

Kilo vermenize yardımcı olan meyve ve sebze suları kısaca bunlar. Beslenme danışmanınızın da yardımıyla hangisinin sizin için daha faydalı olduğunu bulabilirsiniz.

  • Bu bilgiler hastalığı tedavi edici değildir, sadece koruyucu önlemlerdir. Hastalığınız varsa doktorunuza danışınız.