Metabolizma İçin Tatlılar

Nasıl? Kulağa tuhaf geliyor değil mi? Öyle olduğunun farkındayım. Hem tatlı yiyeceğiz, hem metabolizmamız hızlanacak. Üstelik bu yiyeceğimiz tatlı kilo vermeye ya da kilo korumaya yardımcı olacak.

Kelimenin tam anlamıyla peri masalı yani! Ya da uyandığınızda gerçekle yüzleşeceğiniz bir tatlı rüya gibi.

Ama pek öyle sayılmaz, bu söylediğim gerçeğin ta kendisi.

Evet, kilo vermeyi ya da formda kalmayı riske atmadan da lezzetli tatlılar tüketmek mümkün. Önemli olan doğru malzemeleri kullanmayı bilmek.

Haberin Devamı

O halde gelin size sağlıklı beslenirken bile tatlı yeme hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek iki tane tarif vereyim.

İkisini de hazırlamak çok kolay. İkisi de şeker ya da un gibi hem genel sağlığı hem de kilo vermeyi ya da formda kalmayı riske atacak malzemeler içermiyor.

Lafı fazla uzatmadan başlayalım anlatmaya.

MUZLU VE MAÇA ÇAYLI SOĞUK TATLI

Önce gerekli malzemeleri sayalım. Bu arada hatırlatayım bu malzemeler 4 kişilik. Tüketecek kişi sayısına göre artırıp azaltmak mümkün.

Gerekli malzemeler

- 2 tane büyük boy muz

- 1 yemek kaşığı maça çayı tozu.

Hazırlanışı: Bu tatlıyı hazırlamak için ilk yapmanız gereken muzları dilimleyip buzdolabının buzluk kısmına koymak ve donmasını beklemek.

Muzlar donduktan sonra buzluktan çıkarıp blender'a yerleştirin ve önce düşük hızda sonra daha hızlı bir şekilde çalıştırın. Bu işlemi muzlar, krem haline gelinceye kadar sürdürün. Sonra da bir yemek kaşığı maça çayı tozunu ekleyin ve iyice yedirerek ister el mikseriyle ister elektrikli mikserle çırpın.

Maça çaylı ve muzlu soğuk tatlınız hazır. Bundan sonrası size kalmış. İsterseniz buzlukta biraz daha dondurup iyice soğutabilirsiniz.

Sunumu da istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Karışımı minik dondurma tabaklarına dağıtıp üzerini kıyılmış çiğ badem ile süsleyip tüketebilirsiniz.

YAPIMI KOLAY ELMA CİPSİ

Şimdi sırada tatlı cips var. Hem çok lezzetli hem yapımı kolay hem de kilo aldırmıyor. Ama elbettte ambalajlı olarak satılan çikolataya ve şekere bulanmış cipslerden çok farklı.

Gerekli malzemeler

- 2 tane elma

Haberin Devamı

- Bir miktar toz tarçın

Hazırlanışı: Elmaları iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan yuvarlak olarak ve çok ince dilimleyin. Sonra içine pişirme kağıdı yaydığınız bir tepsiye yerleştirin. Her bir dilimin üzerine toz tarçından dilediğiniz kadar serpin. Sonra fırına koyun ve kıtır kıtır oluncaya kadar pişirin.

İşte size yemesi son derece lezzetli ve asla kilo aldırmayan bir tatlı.

ANANASLI VE MUZLU TATLI

Madem başladık bir tarif daha verelim. Şimdi sırada ananaslı muzlu tatlı var. Bunun da yapımı kolay, besleciyi ve kilo almaya sebep olmuyor.

Gerekli malzemeler

- Bir orta boy ananas

- Yarım muz

- Bir bardak Hindistan cevizi sütü

- Bir tutam Hindistan cevizi rendesi

- Bir tutam kıyılmış taze nane yaprağı

Hazırlanışı: Bir orta boy ananası ikiye bölün.

Sonra da bir yemek kaşığı yardımıyla etli kısmını ayırın. Bu işlemin ardından, ananas bir kase işlevi görecek. Ama yemek kaşığıyla ayırdığınız bölümü atmayın. Başka bir tabağa alın.

Bu arada içini oyduğunuz ananasları buzdolabının buzluğuna koyun. Orada biraz beklemeleri gerekecek.

Haberin Devamı

Bu arada kabuklardan ayırdığınız ananas parçalarını muzla birlikte blender'a koyun. Üzerine Hindistan cevizi sütünü de ekleyin. Birkaç dakika karıştırın.

Daha sonra buzluğa koyduğunuz ananasları çıkarıp oyuk kısımlarına bu karışımı yerleştirin.

Üzerine ikiye böldüğünüz çilekler ile taze nane yaprağını da yerleştirin.

İşte sağlıklı tatlınız hazır.