Saç Dökülmesine Karşı 5 Besin

Yumurta: En kaliteli protein kaynaklarından biri olan yumurta aynı zamanda saç sağlığının en büyük destekçilerinden olan biotinin de en iyi kaynağıdır. Aynı zamanda saçın alt yapısını oluşturan keratinden de oldukça zengin bir kaynaktır. Bu nedenle özellikle saç dökülmesi problemi yaşadığınız dönemlerde her gün haşlanmış, çırpılmış veya omlet olarak mutlaka tüketmelisiniz.

Badem: E vitamini, biotin ve sağlıklı yağ asitlerinden oldukça zengin olduğunda saçlı deriyi beslerken kırılgan saçlara neden olan kuruluğu gidermeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Avokado: Saçın kökündeki hücreler çok aktiftir ve her zaman yüksek enerjiye ihtiyaçları vardır. Özellikle B5 vitamininin eksikliğinden saç kök hücreleri çok hızlı bir şekilde etkilenir. Avokado B5 vitamininden oldukça zengin olup saçların güçlenmesine yardımcı olur. Fakat yağ oranı yüksek bir meyve olduğu unutulmamalı salatalarda ya da kahvaltıda tüketilen avokado ½ adet üstüne çıkmamalıdır.

Yoğurt: Saç dökülmesi sindirim sisteminizin besinleri etkin olarak kullanamadığının işareti olabilir. Bu nedenle probiyotiklerden zengin; kefir, yoğurt, ayran gibi besinsel kaynaklara günde 2 su bardağı kadar yer verirken günde 2 kez 1-2 kapsül probiyotik almak, yiyeceklerdeki saçı besleyen maddeleri alabilmeye yardımcı olabilir.

Kabak Çekirdeği: Evitamini, magnezyum, potasyum, fosfor, selenyum, çinko bakımından zengin olan kabak çekirdeği saçın kalınlaşarak sağlıklı uzamasını sağlar ve dökülmeyi önler. Fakat yağdan zengin olduğu ve yüksek enerji içerdiği unutulmadan bir küçük avuç ölçüsü geçilmemelidir.

Saç dökülmesine meydan okuyan kür

Malzemeler
1 bardak ayran
½ şişe maden suyu
10-15 damla limon
1 çay kaşığı zerdeçal
5-6 adet çiğ badem

Yapılışı
Maden suyu ayran ve zerdeçal karıştırılarak içerisine limon ve bademler ilave edilir. Bademi üstünü süslemek için de kullanabilirsiniz.