Kültür Sanat Beyaz Müzayede'de başyapıtlar şöleni!

Beyaz Müzayede'de başyapıtlar şöleni!

12.02.2010 - 12:33 | Son Güncellenme:

Beyaz Müzayede’nin 27 Şubat’ta Cumartesi Sofa Otel’de düzenleyeceği Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi, uzun seneler konuşulacak!

Beyaz Müzayedede başyapıtlar şöleni

Bu müzayedede eserlerin büyük bölümü başyapıtlardan oluşuyor. Yetkililerinin satışa sunulacak eserleri, 2500’ü aşkın eser arasından seçtikleri 11.Beyaz Müzayede, iki bölümden oluşacak.

Haberin Devamı

Selim Turan’ın Başyapıtı Heyecan ile bekleniyor!
11. Beyaz Müzayede’de satışa sunulacak eserler arasında, 5 adet Selim Turan’ın soyut eseri bulunuyor. Bu eserlerden ilki Türk Çağdaş Sanatı’nın öncülerinden Selim Turan’ın 1950’li yıllarına ait en büyük başyapıtlarından biri olup müzayedenin katalog kapağında yer alıyor. SelimTuran’ın başyapıtı 350 – 500 bin TL fiyat aralığından satışa çıkacak.

Erol Akyavaş’ın Sarı Lam Elif’i satışa çıkıyor.
Erol Akyavaş’ın tüm kitaplarında yer alan ‘Sarı Lam Elif’ isimli meşhur tablosunun yanısıra, İsviçreli bir koleksiyonere ait ‘Kerbela’ serisinden 2 adet eşsiz güzellikte tabloları da satılacak eserler arasında bulunuyor. Müzayedede, ‘Sarı Lam Elif’ isimli eserin fiyat aralığı 350 – 500 bin TL.

Haberin Devamı

Burhan Doğancay’dan yine rekor bekleniyor.
Son dönemde fiyatlarıyla düzenli gündemde olan Burhan Doğançay’ın Müzayede’de yer alan eserlerinden özellikle beyaz fon üzerine yapılmış olan 1984 tarihli 105cmX209cm ebatlı ‘Kurdela’ Serisinden olan tablosunun alıcılar tarafından yoğun ilgi göreceği tahmin ediliyor. Müzayedede, Doğançay’ın eseri 300 – 500 bin TL fiyat aralığından satışa çıkacak.

Nejad Melih Devrim’in müzelik eseri Beyaz Müzayede’de…
Türk Çağdaş Sanatı’nın bir başka öncüsü olan Nejad Melih Devrim’in kitaplarında da yer alan 1958 yılında kendi babasını resmettiği ‘İzzet Melih Devrim Bey’ adlı eserinin bir müze tarafından alınması bekleniyor. Eserin fiyat aralığı 150 – 200 bin TL.

Büyük ebatlı eserlerine son derece nadir rastlanan ünlü ressam Sabri Berkel’in önemli 3 adet soyut tabloları ve 1 adet natürmort tablosu da satışa sunulacak eserler arasında. Cihat Burak’ın kitabında da yer alan başyapıtlarından biri olan ‘Ziyafet Sonrası’ isimli 1962 tarihli tuval üzeri yağlıboya tablosu, Orhan Peker ‘Çocuk’ konulu 85cmX91cm ve ‘At’ konulu 70cmX90cm tuval üzeri yağlıboya tabloları Müzayede’de yer alan önemli Türk Modern Sanatı yapıtlarından sadece birkaçını oluşturuyor.

Ömer Uluç’un “Nü” adlı eseri için koleksiyonerler yarışacak.
Geçen ay vefat eden Türk Çağdaş Sanatı’nın en önemli ressamlarından Ömer Uluç’un resimlerinin satışında üsüste rekorlara imza atan Beyaz Müzayede, 27 Şubat Müzayedesi kataloğunun girişinde tam sayfa Ömer Uluç’a ayırarak ‘Kalbimizdesin’ ibaresi kullanmış.
Müzayedede Ömer Uluç’un çeşitli dönemlerine ait 9 eseri satışa sunulmaktadır. Özellikle 1981 tarihli ‘Nü’ eseri Ömer Uluç koleksiyonerlerinin odak noktası olması beklenmektedir. Ömer Uluç’un Nü adlı eseri 275 – 350 bin TL fiyat aralığından müzayedeye çıkıyor.

Haberin Devamı

Beyaz Müzayede Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Karadeniz ‘Beyaz Müzayede sanatseverleri ve müşterilerini seçkin eserlere alıştırdı. Her yaptığımız müzayede sonrası kendi aramızda geldiğimiz seviyeyi bir sonraki müzayedede nasıl koruyacağımızı tartışıyoruz. Ancak müşterilerimizin bize duyduğu güven ve başvuruları sayesinde her yeni müzayedede çıtayı biraz daha yükseltebildik. Fakat 27 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz 11. Beyaz Müzayede’nin çıtasını ileriki müzayedelerde daha da yükseltmek hakikaten zor. Her sanatseverin en azından müzayede sergisini gezmesini öneririm.’diyor.

Haberin Devamı

27 Şubat’ta gerçekleşecek olan 11. Beyaz Müzayede iki bölümden oluşacak; Sabah saat 11:00’de başlayacak olan 100 eserlik 1. Bölüm’ün ismi ‘Early Bird Special’. Adeta bir başyapıt borbardımanından oluşan ‘Intense’ isimli 2. Bölüm 280 eserden oluşuyor ve öğleden sonra 14:00’de başlıyor.

11. Beyaz Müzayede’de eserleri satışa sunulacak, 120 sanatçı arasında; Selim Turan, Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim, Fahrelnissa Zeid, Abidin Dino, Hakkı Anlı, Abidin Elderoğlu, Zeki Faik İzer, Sabri Berkel, Erol Akyavaş, Ömer Uluç, Burhan Doğançay , Adnan Çoker, Ferruh Başağa, Özdemir Altan, Güngör Taner, Mustafa Ata, Zekai Ormancı, Fikret Mualla, Cihat Burak, Burhan Uygur, Orhan Peker, Nedim Günsür, Neşet Günal, Neşe Erdok, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Nuri İyem, Leyla Gamsız, Avni Abraş, Adnan Varınca, Turan Erol, Yüksel Arslan, Komet, Alaeddin Aksoy, Mehmet Güleryüz, Utku Varlık, Ergin İnan, Devrim Erbil, Şenol Yorozlu, Koray Ariş, Balkan Naci İslimyeli, Bubi, Kemal Önsoy, İsmet Doğan, Mithat Şen, Bedri Baykam, Kezban Arca Batıbeki, Selma Gürbüz, Haluk Akakçe, Ahmet Oran, Ahmet Elhan, Murat Germen, Seçkin Pirim, Mustafa Horasan, Temür Köran, Mehmet Uygun, Ekrem Yalçındağ, Evren Tekinoktay, Ebru Uygun, Filiz Azak, Hakan Onur yer almaktadır.

Haberin Devamı

Çağdaş Sanat’a tutkusuyla tanınan Aziz Karadeniz’in yöneteceği
11. Beyaz Müzayede’de satışa sunulacak 120 sanatçıya ait toplam 380 eser 27 Şubat 2010 tarihinde, Sofa Otel’de saat 11:00’de başlayacak müzayede öncesinde, 23-26 Şubat tarihleri arasında yine Sofa Otel’de sergilenecek.

Abidin Dino
Abidin Elderoğlu
Adnan Çoker
Adnan Turani
Adnan Varınca
Ahmet Elhan
Ahmet Güneştekin
Ahmet Oran
Alaeddin Aksoy
Alptamer Ulukılıç
Antonio Cosentino
Avni Arbaş
Ayşe Ece Deryaoğlu
Ayşegül Sağbaş
Bahar Oganer
Balkan Naci İslimyeli
Barış Sarıbaş
Bedri Baykam
Bedri Rahmi Eyüboğlu
Bente Christensen
Bubi
Burhan Doğançay
Burhan Uygur
Cem Sağbil
Cihat Burak
Çiğdem Erbil
Devrim Erbil
Ebru Uygun
Ekrem Yalçındağ
Erdal Alantar
Eren Eyüboğlu
Ergin İnan
Erol Akyavaş
Ertuğrul Ateş
Eşref Üren
Evren Tekinoktay
Fahrelnissa Zeid
Ferruh Başağa
Feyyaz İnanç
Fikret Mualla
Filiz Azak
Gaye Ateş
Güngör Taner
Habib Aydoğdu
Hakan Onur
Hakkı Anlı
Haluk Akakçe
Haluk Özden
Hanefi Yeter
Hüsamettin Koçan
İbrahim Çiftçioğlu
İlke Kutlay
İnci Eviner
İrfan Okan
İsmet Doğan
Jan Voss
Kemal Önsoy
Kezban Arca Batıbeki
Komet
Koray Ariş
Leyla Gamsız
Mehmet Çetiner
Mehmet Güleryüz
Mehmet Gün
Mehmet Mahir
Mehmet Uygun
Melissa Mey
Meltem Sırtıkara
Mithat Şen
Muhsin Kut
Murat Akagündüz
Murat Germen
Mustafa Altıntaş
Mustafa Ata
Mustafa Ayaz
Mustafa Horasan
Mustafa Karyağdı
Mustafa Pilevneli
Mübin Orhon
Nedim Günsür
Nejad Melih Devrim
Neslihan Karaağaç
Neşe Erdok
Neşet Günal
Nuri Abaç
Nuri İyem
Orhan Peker
Ömer Uluç
Önder Ergün
Özdemir Altan
Özer Kabaş
Özlem Paker
Pat Andrea
Pınar Ceylan
Rasin Berk
Sabri Berkel
Saygun Dura
Seçil Erel
Seçkin Pirim
Selim Turan
Selma Gürbüz
Sezgin Malkoç
Suat Akdemir
Şenol Yorozlu
Şükrü Karakuş
Temür Köran
Teoman Madra
Tuncay Takmaz
Turan Erol
Turgut Atalay
Tülin Onat
Uğur Çakı
Utku Varlık
Yavuz Tanyeli
Yiğit Yazıcı
Yüksel Arslan
Zahit Büyükişleyen
Zekai Ormancı
Zekai Ormancı
Zeki Faik İzer
Zeynep Dilek Çetiner