Genel Sağlık Beyazlatmak isterken sarartmayın

Beyazlatmak isterken sarartmayın

24.09.2013 - 11:19 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Aladağ, parlatıcıların diş yüzeyini çizerek daha çabuk sararmaya neden olduğunu belirterek, "Diş parlatmak için kullanılan karbonat, tuz ya da parlatma tozları geçici beyazlık verir. Bunlar, diş yüzeyini çizer ve daha çabuk sararmaya neden olur" dedi.

Beyazlatmak isterken sarartmayın

Doç. Dr. Aladağ, diş estetiğinin son yıllarda giderek önem kazandığını, insanların daha parlak diş sahibi olmak için gayret gösterdiğini söyledi.

Diş estetiğinde en temel tedavinin diş taşlarının temizlenerek özel aparatlar yardımıyla yüzeydeki lekelerin uzaklaştırılması olduğuna dikkati çeken Aladağ, "Kişi, dişin renginden memnun değilse bazı yardımcı malzemelerle rengi açıyoruz ve beyazlatıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı


"AYNANIN ZIMPARAYLA TEMİZLENMESİ GİBİ"
En temel hijyen aracının diş fırçası ve macunu olduğunu, dişlerin günde en az 2-3 kez fırçalanması gerektiğini vurgulayan Aladağ, piyasada satılan ya da karbonat, tuz gibi dişleri parlattığına inanılan malzemelerin kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Doç. Dr. Aladağ, şöyle konuştu: "Kısa yoldan dişleri parlatmak isterken çok dikkatli olmak gerekiyor. Diş parlatmak için kullanılan karbonat, tuz ya da parlatma tozları geçici beyazlık verir. Bunlar diş yüzeyini çizer ve daha çabuk sararmaya neden olur. Mikroskopik olarak değerlendirildiğinde o çizikler çok rahat görülebilir. İlk etapta dişler beyazmış gibi görünse de eskisine nazaran çok çabuk sararır. Çizikler, plak oluşumunu ve renklenmeyi hızlandırır. Bu aynanın zımparayla temizlenmesi gibi bir şey. Bu tür ürünlere itibar edilmemeli, bir diş hekimine başvurarak profesyonel malzemelerle bu işlem yapılmalı."

Yazarlar