Kültür Sanat Bienaller tartışılacak

Bienaller tartışılacak

26.08.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Modern, 6 Eylül’de açılacak, Rosa Martinez ve David Elliott eş küratörlüğündeki “Şimdiki Zaman, Geçmiş Zaman: İstanbul Bienali’nin 20 Yılı” adlı sergiye paralel olarak, İstanbul Modern Eğitim Bölümü - AICA Türkiye işbirliğiyle uluslararası bir sempozyum düzenleyecek.

Bienaller tartışılacak

Uluslararası İstanbul Bienali’nin 10 yıllık geçmişinden 8 küratör ile 9 sanatçının katılacağı “Bienallerin Geleceği” başlıklı uluslararası sempozyum 7 ve 8 Eylül tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu’nda Garanti Bankası’nın katkılarıyla yapılacak.

7 Eylül 2007  günü 14.00-17.00 arasında gerçekleşecek olan sempozyumun ilk gününde, İstanbul Bienali’nin bugüne kadarki küratörleri, kendi bienallerine  ilişkin kısa sunumlarını yapacak.  Beral Madra, Vasıf Kortun, Rene Block, Paolo Colombo, Yuko Hasegawa, Dan Cameron, Charles Esche ve Hou Hanru’nun konuşmacı olarak katılacakları ilk günde, genel olarak bienallerin özel olarak da İstanbul Bienali’nin geçmişi tartışılacak.
Sempozyumun ikinci gününde ise bienal sanatçılarından Haluk Akakçe, Selim Birsel, Hannah Collins, Ayşe Erkmen, Sarkis, Solmaz Shahbazi, Nedko Solakov, Magnus Mallin birer konuşma yapacaklar.

(0212) 334 73 22