Yaşam Bir Çift Mutluluk

Bir Çift Mutluluk

23.10.2015 - 16:03 | Son Güncellenme:

“Bir çift mutluluk” projesi, 2015 yılının Ocak ayında 7000 köy yolunun kapandığı Anadolu’da, bir çift ayakkabısı dahi olmayan dar gelirli öğrencilere, suya dayanıklı ve dört mevsim giyilebilecek okul ayakkabısı sağlamak üzere başladı.

Bir Çift Mutluluk

Anadolu’nun köylerinde yaşayan binlerce ilkokul öğrencisi hergün sadece okuyabilmek için buz gibi soğukta, kapalı köy yollarını, tepeleri, gölleri aşıp kilometrelerce yürüdükten sonra okula varıyorlar. Bu, daha çocuk yaşta girilen bir mücadele.

Haberin Devamı

Bir çift mutluluk” projesi, 2015 yılının Ocak ayında 7000 köy yolunun kapandığı Anadolu’da, bir çift ayakkabısı dahi olmayan dar gelirli öğrencilere, suya dayanıklı ve dört mevsim giyilebilecek okul ayakkabısı sağlamak üzere başladı.

Hedef, 33 şehirde, 100’ü aşkın ilköğretim okulundaki 10.000 ihtiyaç sahibi öğrenciye, dayanıklı okul ayakkabısı ulaştırmak.

Yol Haritası:

İhtiyaç:

"Hedef kitle, öğrenim hayatının henüz başındayken uzun mesafeleri yürüme mecburiyeti olan ve olumsuz hava şartlarından en çok etkilenecek yaş grubundaki ilkokul öğrencileri. Devlet okullarının müdürleri, sınıf öğretmenleri ve milli eğitim müdürlükleri ile birebir iletişime geçilerek, dar gelirli çocuklar üzerinden ihtiyaç sayısının saptanmasıyla ulaşılan bu çocuklara, 10.000 çift dayanıklı okul ayakkabısı bağışlanması amaçlanıyor. 100’ü aşkın okuldan resmi olarak edinilen, imzalı mühürlü talep dilekçeleri ile ayakkabı numaraları kategorize edilmiş olarak, resmi koşullarla ilerleniyor.

Haberin Devamı

Bütçe:

10.000 çift ayakkabının toplu üretilmesi, 33 ile birebir iletişimle ulaştırılması, altyapıda çalışan ekip,

bilinirliği ve dijital sistemi sağlayacak prodüksiyon gibi masraflar dahil toplam 400.000 TL’lik bir bütçe

gerektiriyor. İşin ilgi çekici ve üzerinde itinayla durulan tarafı ise, tüm gelir gider tablosunun,

destekçiler ve toplanan rakamın şeffaf olarak www.insaninternational.org sitesinde online şekilde

görüntülenebilir ve denetlenebilir olması.

Ayakkabılar:

Unisex ve klasik okul ayakkabısı olarak tamamen birinci sınıf deriden üretilmiş olan ayakkabıların

tabanı sağlam lastik ve tamamı su geçirmez. Ön ve arka kısmındaki sert alanlar enjeksiyonla

hazırlanmış ve kolay kolay deforme olmamak üzere güçlendirilmiş durumda. Tasarımı çocuklar rahat

giyip çıkarsın diye bantlı olarak hazırlanana ayakkabıların kayış alanları, sağlamlığı artırmak üzere

deri takviyeli. İçi ise, bahar aylarında çocukların ayaklarını terletmemesi için mevsimlik ayakkabılarda

kullanılan "tartan" olarak adlandırılan özel bir tür kumaştan hazırlanmış durumda.

Haberin Devamı

Oluşturulan sistemde herbir destekçi (eğer özellikle anonim kalmak istemezse) projenin websitesinde

ismiyle yer almakta ve proje tamamlandıktan sonra bile ismi yaşatılmakta. Bu anlamda destekçilerine

manevi bir geri dönüş de sağlayan kampanya, destekçilerini, paylaşılmak ve hatırlanmak üzere

destek olunan okulların öğretmenlerine de bildiriyor.

Destek:

Sadece 10 TL ile bile destek olunabilen kampanyaya aşağıdaki linklerden ulaşmak mümkün:

www.insaninternational.org/birciftmutluluk

https://goo.gl/hjq6Pw

Proje Takımı:

Projenin beyin takımı (soldan sağa) Kıvanç Kılıçer, Seda Diren ve Can Gökçeatam’dan oluşuyor.

Kıvanc Kılıçer: 1978, İstanbul doğumlu. 2000 İTÜ İşletme Fakültesi, İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu. Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine Yüksek Lisans Programını tamamlamış olup İTÜ Uzaktan Algılama Doktora Programına devam etmektedir. Sektöründe lider birçok uluslararası firmanın yönetici ve genel müdür pozisyonlarında çalıştıktan sonra reklam sektöründe kendi işini kurmuş ve beş yıldır başarıyla yönetmektedir. Toplumun farklı kesimlerinde oluşan ihtiyaç uçurumunu ve bireylerin gelire göre değişkenlik gösteren tüketim alışkanlıklarını gözlemlemiş, değer kavramının izafiyeti konusunda edindiği bilgi ve tecrübeyi paylaşma hedefi ile yola çıkarak projenin gelişim süreçlerinde aktif rol oynamıştır. Şu an İnsan İletişim Derneği'nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Haberin Devamı

Seda Diren: 1986, İstanbul doğumlu. 2005 Kadıköy Anadolu Lisesi, 2009 YTÜ Mimamrlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu. YTÜ, FBE Kentsel Mekan Organizasyonu ve Tasarımı Yüksek Lisans Programı’na devam etmektedir. 2009 yılından bu yana görsel tasarım konusunda uzmanlaşmış olup, son 4 yıldır lüks tüketim sektöründe, görsel tasarım ve organizasyon konusunda yönetici konumunda çalışmaktadır.

Öğrenim hayatı süresince Anadolu’nun çeşitli illerinde bulunma ve özellikle kız çocuklarının eğitim şartları konusunu yakından gözlemleme şansı olmuş, bu şartların iyileştirilmesine katkı sağlama motivasyonuyla projenin geliştirilmesinde aktif rol oynamıştır. Projeye ait grafik ve web tasarımlarını gerçekleştirmekte olup, şu an İnsan İletişim Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Haberin Devamı

Can Gökçeatam: 1976, Ankara doğumlu. 2009 Bowling Green State University A.B.D. Görsel İletişim Teknolojisi Bölümü mezunu. Yine A.B.D’de Rockwell Otomasyon’un yazılım bölümünde kullanıcı ara birimi tasarımlarında ve Texas ve Colorado eyaletlerinde çeşitli fotoğraf stüdyolarında stajlarını tamamlamıştır. Görsel iletişim teknolojilerinin her alanında geniş bilgiye sahip olmasına karşın, kendisi fotoğraf, web tasarımı ve programlaması üzerine uzmanlaşmayı tercih etmiştir.

Alanında çok çeşitli konularda çalışmış olmanın verdiği tecrübeyle aynı zamanda teknoloji danışmanlığı da yapmaktadır. İnsan İletişim Derneği’nin web sitesinin ve veritabanlarının oluşturulmasında katkıları olmuştur. Şu an kurucu üye olarak, İnsan İletişim Derneği’nde IT direktörü olarak görevini sürdürmektedir.

İletişim:

Seda Diren, Yönetim Kurulu Başkan Yrd +90 554 586 39 40, seda.diren@insaninternational.org

Proje Web Sayfası: www.insaninternational.org/birciftmutluluk Crowdfunding Link: https://goo.gl/hjq6Pw https://twitter.com/insan_int https://www.facebook.com/insan.int

Yazarlar