GÖBEK mi, Bebek mi ?

Merhabalar anneler babalar abiler ablalar ! Şimdi o şehir efsanesini çürütme vakti. Hem de öyle tombala kesesini sallar gibi değil de bizzat uygulamalı halini anlata anlata.

Hiç kusura bakma ama o göbek sadece doğurana kadar bebek, doğumdan sonra ise bildiğin salatası da yapılan göbekten. Doğum sonrası kilolarını bebeğinin emaneti sayan anne! Sana sesleniyorum boşver o yükü de taşımayıver style="font-family:">

Doğum sonrası en büyük kriz aileyi birbirine katan süt krizidir. Kimine göre vardır kimine göre yetersiz. Kimine göre ise hiç yoktur ve olmayacaktır zaten. Hastane seferberliğinde süt alternatifleri aranmaya başlanır daha doğumdan birkaç saat sonrasında. Ve her annenin sütü olmayacaktır eğer bol şerbetli suları, tatlıları, hoşafları içmezse her anneanne ve babaanne için. Aslında durum hiç de öyle değil. Süt üretimi sıvı alımı ve emzirmeyle paralel. Dünyaları da yesen bebeğini sık ve etkili emzirmezsen yeterli uykuyu uyumazsan ve sağlıklı düşünmezsen gelmeyecektir. O halde neden dünyaları yiyorsun?

Haberin Devamı

Bize hep öğretilen buydu çünkü. Ben de diyete başlayana kadar böyle düşünenlerdendim. Günde 1 helva yerdim sütüm olsun diye. Gerçekten sütüm de geldikçe geldi. Ben de yedikçe yedim. Çünkü sanki bu döngü gayet iyi işliyordu. Ta ki 45 kilo hamile kalıp, 60 kilo doğuma gidip emzirme döneminde 70 kilo ben olana dek.

İşe dönüp buzlukta yeterince süt stoğu bulundurduğuma inandığımda 11 ay geçmişti doğumdan. Artık diyet yapabilirdim. Adeta tosun anne-bebektik. Masal sadece anne sütüyle beslenmiş ek gıdaların hakkını veren ve etkin emen bir bebekti. O halde artık zayıflayabilirdim. Bu style="color: rgb(69, 69, 69); font-family: ">Neyse ki yemekler kısıldı. Sadece besin değeri olan gıdalar alındı. Ve 1,5 ayda 13 kilo verildi. Sütüm mü? Çağlıyor.

Demek ki neymiş? Şişman anne bol sütlü anne değilmiş. Test ettim onayladım efendim. Hadi siz de test edin. He ama mutlaka ek gıdaya etkin geçişten sonra derim. Bir de Afrikalı anneleri düşünün. Onlar kaç çeşit besleniyorlar da öyle çocuklar bütün gün meme ağzında geziyor? Hiç. Un bulup da muhallebi mi yapıyorlar ki. Onlarca da işin en rahatı emzirmek. Kaçı sütüm yok diye geziyor sizce 40 kilo kadınların? Haydi siz de harekete geçin zayıflar kervanına katılın. Vallaha daha mutlu olunuyor be. Baylar siz de yakınlarınızı uyarın.

Haberin Devamı

Bebek değil o bebek , bildiğiniz göbek !