Editörün Seçtikleri Bir varmış, Di yokmuş

Bir varmış, Di yokmuş

29.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir varmış, Di yokmuş

Bir varmış, Di yokmuş


Prens Charles ile Lady Diana'nın 18 yıl önceki rüya düğünü, rüyalarda kaldı


Zafer Arapkirli - Londra


Bundan 18 yıl önce, 29 Temmuz 1981'de sadece İngiltere değil dünya çapında yüzmilyonlarca kişi televizyon ekranlarına adeta yapışmış biçimde, "Yüzyılın en hoş" olaylarından birini izliyordu. Londra sokaklarına dökülen yüzbinler, ünlü St. Paul Katedrali'nin merdivenlerine ulaşmaya ve "Masal Prensi ile Prensesi"ni, birkaç yüz metre de olsa yakından görebilmek için adeta birbirini eziyordu.
Charles ile Diana dünyaevine giriyordu. İngiltere'nin soylu ailelerinden Spencerlar'ın 20 yaşındaki kızı Lady Diana, bir baloda tanıştığı Galler Prensi ile uzun süren ancak magazin basınını yıllarca sözettiren bir ilişkiden sonra, gözkamaştırıcı bir gelinlik içinde, babası Dük Spencer'ın kolunda katedralin kapısında göründüğünde, herkes nefeslerini tutmuştu. Dünyanın neresinde olursa olsun, genç kızlar masal kitaplarında okudukları bir öyküyü gerçekte görüyor olmanın heyecanını yaşıyorlardı.
İngiliz kraliyet tahtının varisi Charles'ın gözlerinin içine bakan Lady Diana, o günden itibaren Galler Prensesi oluyor ve kısa ama fırtınalı bir yaşamın en önemli kilometre taşını, o efsane düğünle geçiyordu. Yıllar yılları kovalarken kraliyet ailesine William ve Harry adında iki erkek torun doğuran Prenses'in eşiyle yollarının ayrılması çok uzun sürmedi. Yüzyılın düğününün, neredeyse her yıldönümünde bir skandal ve bir dedikodu İngiliz basınının manşetlerine yayıldı. Çiftin evlilik dışı ilişkileri, kavgaları, Prenses'in intihar girişimleri, sevgilileri ile iç gıcıklayıcı telefon görüşmeleri, yüzyılın düğününü gölgede bırakırcasına hep gündemi belirledi.
1992 yılında mahkeme kararı ile ayrı yaşamaya başlayan, 1996'da ise resmen boşanan Diana - Charles çifti ayrı dünyalarda yaşamaya başladıktan kısa bir süre sonra 1997 yılının 31 Ağustos gecesi Paris'te bir altgeçit, Rüyaların Prensesi Diana'nın, en son sevgilisi ile birlikte kelimenin tam anlamıyla "tarihe gömüldüğü" yer oldu.
Bugün bile İngiltere'nin her yanında turistik eşya satan mağazalarda 29 Temmuz 1981 düğününe ait bir fincan, bir tabak, bir posta pulu, bir mendil satın almak mümkün.


Yazarlar