Hormonsuz Aşk(mı) Olurmuş?

Çalan bir müziğin ritmine kendini kaptırmış, bir yandan salına salına dans ederken, bir yandan da ritmini hücrelerinde hisseden; mutlu bir aşık !

- Ona bu soruyu sorsak; muhtemelen dansı kesip cevap vereceğini beklemek çok anlamlı olmaz. Çünkü aşk hali; hormonlu olup olmadığıyla ilgilenmeyi gerektirmez. İlgi alanının tamamı, aşk denizinde kulaç atmaktır. Peki; dans edeni, biraz yaklaşıp incelesek, anlayabilir miyiz hormonlu mu yoksa hormonsuz mu içinde bulunan aşk?

İçindeki mutluluğun keyfini çıkara çıkara, bedenin tüm coşkusunu, yüreğindeki sevginin sevinciyle buluşturmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

- Mutluluk; bu dans ritmine eşlik eden, çoşku dolu duyguların bedeni ele geçirip, tepeden tırnağa hissedildiği bir sonuçtur dersek. Bu sonuca bakarak duygu yoğunluğu dolu bir sürecin, mutluluk var etmesiyle karşılaştığımızı görebiliriz.

Dans ederken değişen müziğin yenilenen ritmine ayak uydurmak için soluklanırken beden, yanaklar süzülen gözyaşları ile yıkanır.

- Bu yaşlar mutluluğun içinde hüzün olduğunu da mı gösterir acaba bize? Bedenin; mutluluğunu hissederken, sebebinden önce, duyulardaki coşkunluğun etkisi ağır basacağına göre, neden gözyaşını hüzün ile birleştirelim ki?

Dans ederken değişen mutluluk ritmine yeniden ayak uydurduğunda, bu kez sesle eşlik edilen şarkının temposuna, bedenin içi de dışı da katılır.

- Sadece sevgi olabilir mi bu coşkulu mutluluğun sebebi. Aşk için hormon şart mıdır? Sevginin çokluğu ve yoğunluğu ise Aşk, ne diye üreme güdüsünü Aşk ile bir araya getiriyoruz ki? Üremek için birbirine kendini beğendirmeye çalışan diğer canlı türlerde de bu güdü varken, onlardan ne gibi bir farkımız olabilir?

Hormonsuz Aşk!

Dans ve vokal devam ederken yüzünde oluşan gülümsemeye engel olamayan beden, durur aniden. 'Teşekkürler hayat bu Aşk için' der engellenemeyen coşkunun varlığını tüm hücrelerde hissederek.

- Sevgi; süreklilik içerdiğinden, tamamlanmayı beklemediği için, uygun koşullarda, tazeliğini ömür boyu muhafaza edebilecek yoğunlukta bulunmaktadır, her bedende. Bu yoğunluğu bir konsantre içecek gibi sulandırıp tüketenlerde; stoklar azalmıyor yanılgısı yerine ne yazık ki; su katılmayla özünü kaybetmesine sebep olabilir.

Haberin Devamı

Sevinç dolu yüreğinde, ışıl ışıl sevdiğinin varlığını görüntüye dönüştüren müzik eşliğinde, nefesine bulaşır huzur. Döndükçe sevgiyle, dolar huzurla.

- Mutluluk dansı bedendeki sevgiyi besledikçe, sadece sevmenin özü damıtılmaya başlamış ve bedenden taşarak bu sevgi ile sevilen tüm varlıklara koşulsuz ve kotasızca ulaşmıştır.

Şu geçen iki üç şarkılık melodi ritminde, hayatın sadece sevgi ile güzelleştiğini hissettiren sertifikasını almış gibi bir mutlu ifadeyle aynaya bakar ve eş'siz varlığının içindeki hayat ışıltısı; Sevgi için teşekkür eder.

- Böylece bu kadar yakından baktığımızda; Aşk coşkusuyla dans edene, mutluluk için gereken tek hammaddenin, sadece Sevgi olduğunu ve bu sevginin bir sınırla ilişkilendirilmesinin, limitle sınırlandırılmasının tamamen doğayı şekilendirmeye çalışmak ile benzerlikler içerdiği görebiliriz. Öyleyse; severek herhangi bir konuyu tamamlamayı değil, sadece severek tamamlanmayı hissedebilmeliyiz.

Haberin Devamı

Birol Boyacıoğlu

Alfa-Bioenerji Terapisti

brlbo.com