Stil 'Blue' koleksiyonunu tanıttı

'Blue' koleksiyonunu tanıttı

04.03.2014 - 18:05 | Son Güncellenme:

Dice Kayek Paris Moda Haftası kapsamında 2014/2015 sonbahar - kış koleksiyon tanıtımını film gösterimi ile gerçekleştirdi.

Blue koleksiyonunu tanıttı

Paris Rivoli Hotel Le Meurice Pompadour salonunda Mavi (BLUE) isimli koleksiyon tanıtımı Marie Schuller ‘in yönettiği kısa bir filmle tanıtıldı.

Ana rengin mavi olduğu koleksiyonda tema “Uzay” “Matriks” “Var olmak ve olmamak” “Reel ve irreel” arasında gidip gelen bir dünya. Koleksiyonun ismi Blue uzayın kosmosun koyu rengi kıyafetlerde kullanılan renk olmuş. Elbiselerdeki Işıklılarda yıldızları, nebulaları temsil ediyor.

Dice Kayek marka yaratıcıları Ece Ege koleksiyon hakkında şu bilgileri verdi:

“Koleksiyonun en önemli rengi bu sezon çok koyu lacivert. Temamız olan uzayın rengi. Gece baktığımızda ki gökyüzünün rengi. İçindeki konstelastiyonlar ve nebulalarda kristal işlemeler olarak elbiselerin üzerine temsil edildi.Kumaşlar yapısal özelliği vermek için dışardan bakıldığında çoğunun altında baundut dediğimiz ince bir sünger kat yapışık.Her kumaşın altına dolayısı ile istediğimiz şekli veren odur. Bunlar her zaman, her gün, günün her saatinde şıkta olsa giyilebilen ama daha ziyade akşamüstü koktey kıyafetleri. Elbiselerin üzerinde ki işlemeler kristal taşlarla yapıldı.”

Ayşe Ece’de yeni koleksiyon hakkında şöyle konuştu:

“Bizim özelliğimiz işleme. Her sene ,her sezon, bu işe başladığımızdan beri işleme bizim koleksiyonlarımızda her daim olacak ve oluyor. Bu seneki işlemelerimiz yine svarovskiler ışık yüzmelerine itafen yapıldı. Artık defile yapmıyoruz.Çünkü uzun zaman defile yaptık. Defilenin altı ay boyunca bir on dakika için o kadar emek harcayıp yorulup gelenleri de sıkışık zaman dilimi içinde Moda Haftalarında o kadar koşuşturma arasında gazeteciler, alıcılar o kadar mutsuz ki hepsi aynı şikayetteler. Hepsi diyor ki sizin burada rahat ettik. Sizinle sohbet ettik, elbiselere dokunabildik. Onlar için çok büyük bir değişiklik, kolaylık, rahatlık. Bundan sonra böyle devam ediyoruz.Bu ikinci filmimiz ama bu sene bir değişiklik var.Geçen sene ki filmde kıyafetleri göstermemiş, sergilememiştik. Bunda kıyafetlerde sergileriyor dolayısı ile herkes kıyafetleri görebilir, elleyebilir, bakabilir.”

Yazarlar