Genel Sağlık BODYBANK hesabınız ne durumda?

BODYBANK hesabınız ne durumda?

07.11.2008 - 10:13 | Son Güncellenme:

Vücudunuzu bir banka ve yatırım aracı olarak görürseniz belki daha duyarlı olabilirsiniz. Daha önce de BODYBANK ile ilgili önerilerde bulunmuştum. Ancak yeniden hatırlatma ihtiyacı duydum.

BODYBANK hesabınız ne durumda

Dilara Koçak

Haberin Devamı

4 Kasım günü Sapanca Nua otelde Unilever kişisel bakım ürünlerinin “kendin için 5 dk” isimli paneline konuşmacı olarak katıldım. Unilever firması nisan ayından bu yana 4 ilde 80 bin kadına ulaşmış ve hedefleri 500 bin kadına ulaşmak. Firma yetkililerinden anladığım kadarıyla maalesef kadınlarımız önceliği hep eşlerine ve çocuklarına veriyor tam anlamıyla “saçını süpürge etmek” durumundalar.

Bedeninize iyi bakın

Ülkemizde kişisel bakım ve kendini düşünen kadın sayısı diğer ülkelere kıyasla oldukça düşük. Ekonomik seviye bununla tabii ki ilgili ama bir deodorant veya duş jelinin neredeyse bir sigara ile aynı fiyat olması da gözden kaçmamalı. Bu sohbetler sırasında ben de BODYBANK ile ilgili önerilerimi aktarma fırsatı buldum ve gerçekten insanın kendisine değer vermesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha sizlerle paylaşmak istedim.
Çocuğunuza daha iyi bir gelecek bırakmak için daha sağlıklı bir anne ve baba olmalısınız. Bedeninize gerçekten iyi bakmalısınız. Geleceğe yatırım yaparken birçok araç kullanırız, tasarruflarımızı değerlendirmek için en iyi yolu bulmaya çalışırız. Bu noktada size uçak seyahahatlerinin kalıplaşmış bir cümlesini hatırlatmak isterim. “ Herhangi bir tehlike anında önce kendi emniyetinizi sağlayın, maskenizi takın daha sonra çocuğunuzun maskesini takın” Bu durumda geleceğe yatırım yaparken sadece gayrimenkul, hisse senedi banka hesapları sizin yatırım aracınız olamaz, kendinize ve çocuğunuza daha iyi bir gelecek hazırlamak istiyorsanız BODYBANK ile tanışma zamanınız geldi.

Haberin Devamı

Bodybank faizleri sabittir: Bu banka sizi yanıltmaz, faizler çok değişmez 1 gram karbonhidrat hep 4 kalori 1 gram yağ hep 9 kalori 1 gram protein hep 4 kalori getirir. Ama bu piyasalar da para piyasaları gibi bazen hareketlenir bazen dalgalanır ve en tehlikeli durum bu piyasada hareketsizliktir.Vücudunuza yaptığınız yatırımlar her şeyden daha önemli. Düzenli egzersiz ve doğru beslenme kendinize yapacağınız en önemli ve kişisel yatırım üstelik emeğinizin karşılığını almak hiç de zor değil. Ama önce Bodybank piyasasını tanımak lazım.

Haberin Devamı

BODYBANK piyasası da para piyasalarına benzer özellik gösterir

Kazandıranlar
Kaybettirenler
Dalgalanmalar
Krizler
Riskler
Piyasada hareketsizlik var

Kazandıranlar
Rafine edilmemiş tahıllar
Kurubaklagiller
Meyveler
Sebzeler
Yağsız etler, balık
Yağlı tohumlar
Hareketli bir yaşam ve düzenli egzersiz
Düzenli sağlık muayenesi

Kaybettirenler
Aşırı alkol ve sigara tüketimi
Basit şeker tüketiminin fazla olması
Doymuş yağ içeriği yüksek besinler
Dengesiz diyetler
Hızlı kilo verme girişimleri
Vücut ağırlığının yüksek olması
Düzenli sağlık muayenesi yaptırmamak

Panik kriz yaratır, dalgalanmalara karşı sakin olun:

Bodybank piyasası bazı dönemlerde dalgalanıyor örneğin bayram, yılbaşı, doğum günü, düğünler gibi... Sevgiyi ifade etmenin binlerce yolu varken özel günlerde büyüklerimiz bu sevgilerini ifade etme aracı olarak genelde yemeği seçiyorlar. Bayram baklavaları, yılbaşında abartılı sofralar, günlerce süren doğum günü kutlamaları gibi. İşte bu dönemlerde iniş çıkışlar oluyor ve piyasa karışabiliyor ama piyasayı iyi tanıyan bir kişi bunlarla baş etme yolunu da çok iyi bilir. Fazla yenilen bir öğünü takip eden diğer öğünde az yerse veya birkaç gün içinde bu durumu düzeltmek için daha fazla hareket ederse o zaman bu dalgalanmalar da normal seyrine hemen döner.Bu dönemlerde en tehlikeli şey panik yapmak “Ben çok yedim ipin ucu kaçtı” veya “battı balık yan gider” gibi düşüncelerden uzaklaşıp sorunu akılcı bir yolla seçmek en doğrusudur.

Haberin Devamı

Karşılıksız çek her zaman risklidir:

Gebelik, emzirme dönemi, menopoz, 50 yaş üzeri ve stres altında yaşam özellikle risklidir.
Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlar kas dokusundan kayıp artar buna bağlı vücut suyu da kayba uğrar, cilt elastikiyetini kaybeder, kırışmalar oluşur. Eğer siz gençlik döneminde kendinize iyi bakmadıysanız işiniz zordur aynen banka hesabınızda yeteri kadar para olmadan karşılıksız çek yazmanız gibi.

Kriz çözümleri hazırlayın:

Sevgiliden ayrılma, evlilik, boşanma, iş değiştirme dönemleri büyük krizlere sebep olabilir böyle dönemlerde egzersiz en iyi ilaçtır çünkü endorfin dediğimiz mutluluk hormonu ki buna doğal morfin de diyebiliriz egzersiz sırasında salınır ve kişiyi mutlu eder. Buzdolabının önünde harcadığınız zamanı yürüme bandının üzerinde, bir park veya sahilde harcamayı deneyin kazanan tabii ki siz olacaksınız...

Haberin Devamı

Piyasada hareketsizlik en tehlikelisi dikkat edin:
Piyasadaki en tehlikeli durum ise hareketsizlik! Durağan bir yaşam, merdiveni unutup sürekli asansör kullanmak kısa mesafelere giderken dahi araba kullanmak düzenli egzersiz yapmıyor olmak tehlikelidir.
Lütfen kendinize özen gösterin vücudunuza yaptığınız yatırımları bir broker titizliğinde inceleyin, hiç kimse bile bile borsada batacak kağıdı satın almaz, sizde bu piyasayı iyi tanımaya çalışın.

Yazarlar