Kültür Sanat Bono köprüden Bağış ve Yazıcı’yla geçecek

Bono köprüden Bağış ve Yazıcı’yla geçecek

02.09.2010 - 00:02 | Son Güncellenme:

U2’nun solisti Bono, Türkiye’de 6 Eylül Pazartesi gerçekleştirilecek U2 konseri öncesinde verdiği bir söyleşide Boğaziçi Köprüsü’nden yürüyerek geçmek istediğini açıkladı

Bono köprüden Bağış ve Yazıcı’yla geçecek

Son günlerdeki gelişmeler, Bono’nun köprüden politikacılarla geçeceğine işaret ediyordu. Dün CNN Türk’te yayınlanan Afiş programında konuşan İstanbul 2010 AKB Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Bono’nun Boğaziçi Köprüsü’nde Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte yürüyeceğini söyledi.

Önce gelen şanslı
U2 konserine 4 gün kala, konserin detayları belirginlik kazandı. 6 Eylül Pazartesi akşamı Atatürk Olimpiyat stadında gerçekleştirilecek konserde U2, saat 21.00’de sahne alacak. İrlandalı ön grubu Snow Patrol, 19.30’da programına başlayacak. Stadyumun kapılarını 17.30’da açacak. Alana ilk gelen saha içi bilete sahip ilk 2500 müziksever iç daire ismi verilen özel bölüme girerek efsanevi U2’yu en önden izleme şansını bulacak. Fiyatları 50 TL - 350 TL arasında değişen biletler, Biletix, Babylon gişesi ve Garanti Paramatik’lerden alınabilir.

Haberin Devamı

U2 İÇİN GERİ SAYIM
Bono, geçen yıl Devlet Bakanı Egemen Bağış’la ABD’de bir araya gelmişti. Bağış Bono’ya İstanbul’da konser vermesi çağrısında bulunmuştu.

130 TIR’la geliyorlar
- Turne için özel tasarlanmış olan sahne 360 derecelik bir görüş açısına sahip U2 360 turnesinin 4 bacaklı sahne tasarımı fikri, ilk kez 2006 yılındaki Vertigo Turnesi sırasında yenen bir akşam yemeği sonrasında “çatallarla yapılan model” ile başladı.
- Sahne Belçikalı Stageco firması tarafından inşa ediliyor. Sahnelerin inşaatı için yüksek basınçlı ve yenilikçi hidrolik sistemler kullanılıyor. -
- Çelik yapı 28 metre uzunluğunda ve merkez sütunla yaklaşık 46 metreye ulaşıyor.
- Çelik yapı esasen Formula 1 yarışları için geliştirilen bir kumaş ile kaplı. Gün ışığında yeşil, karanlıkta ise üzerine aksettirilen hangi renk ise onu yansıtıyor.
- Silindirik ekran 54 ton ağırlığında. Kapalıyken 400 metre kare yer kaplayan ekran, açılınca 1.300 metre kareye - yaklaşık iki tenis kortu büyüklüğünde - kadar genişliyor.
- Dizaynın amacı izleyicilere fiziksel yakınlık kurabilmek.
- Tüm prodüksiyon 130 tırla taşınıyor.
- Sırf sahne kurulumu için 600 kişi çalışacak