Yemek Odası Borcam nedir, neyden yapılır?

Borcam nedir, neyden yapılır?

18.06.2018 - 11:09 | Son Güncellenme:

Ev hanımlarının sıklıkla kullandığı borcamın son zamanlarda neyden yapıldığı çok fazla devam edilmeye başlandı. Bor madeni ile yapılan araştırmalardan sonra borcam neyden yapılır sorusunun cevaplarını sizler için araştırıp bir araya getirdik. İşte borcam neyden yapılır sorusunun cevapları…

Borcam nedir, neyden yapılır

Ev hanımlarının sıkça kullanmaya başladğı borcam, hem fırında yemek pişirirken hem de saklama kabı olarak sıklıkla kullanılan malzemelerden bir tanesi haline geldi. Son zamanlarda bor madeni ile ilgili çıkan tartışmalardan sonra insanlarda borcam da bordan mı yapılır diye merak etmeye başladılar. Borcam neyden yapılır, borcam nedir sorusunun cevapları haberimizin detaylarında…

Ev hanımlarının yemek yaparken fırın kabı olarak imdadına yetişen aynı zamanda saklama kabı olarak da kullanılan borcam neyden yapılır sorusunun cevabı oldukça merak ediliyor.

Borcam nedir?

Borcam, adından da anlaşılacağı gibi yapımında borik asit kullanılan ve bu sayede sıcaklık etkisiyle daha az genleşen, sıcaklığa ve sıcaklık değişimlerine karşı direnç kazandırılmış cam türüdür.

-30 derece ile 300 derece arasındaki sıcaklık değerlerinde uygun şartlarda (yavaş ısıtıp yavaş soğutma) kullanılabilen ve 180 derece ani sıcaklık değişimlerine dayanıklı cam türüdür.

Borcam neyden yapılır?

Borcam nedir, neyden yapılır

Borcam içerisinde bor maddesi bulunmaktadır. Bor bileşenlerinin ana kullanım alanı çamaşır makinelerinde beyazlatıcı olarak ve ısı yalıtımında kullanılan cam elyafının bileşenleri olarak kullanılmaktadır. Bor bileşeninin borcamda kullanılmasının amacı ısıya dayanıklı olmasını sağlamaktır.

Borcamın özellikleri

1- Borcam mutfağınızda kullanabilceğiniz sağlıklı malzemeler arasında yer almaktadır.
2- Temizlemesi kolaydır.
3- Borcamın bulaşık makinesinde yıkanabilme rahatlığı vardır.
4- Yüksek ve düşük sıcaklıkta kullanım sağlanabilir.
5- Genleşme katsayısı soda camının 3 katıdır.
6- Termal şok dayanımı oldukça yüksektir.

Yazarlar