Kültür Sanat Borusan Quartet ile "Hayvanlar Karnavalı"

Borusan Quartet ile "Hayvanlar Karnavalı"

15.04.2013 - 11:59 | Son Güncellenme:

Çocuklar bu yıl, 23 Nisan kutlamalarına erken başlayacak.

Borusan Quartet ile Hayvanlar Karnavalı

Borusan Quartet, BİFO Solistleri ve dünya çapında elde ettikleri başarıları ile adlarından sıkça söz ettiren piyanistlerimiz Ferhan & Ferzan Önder, çocukların çok sevdiği ”Hayvanlar Karnavalı”nı iki gün üst üste seslendirecek.

Haberin Devamı

Bu muhteşem hikâyeyi anlatacak kişi ise, Memet Ali Alabora.

“Hayvanlar Karnavalı”, 21 Nisan 2013 Pazar günü 16.00’da ve 22 Nisan Pazartesi akşamı Süreyya Operası’nda seslendirilecek.

15 Nisan 2013, İstanbul – Türkiye’nin en önemli oda müziği topluluklarından Borusan Quartet, piyanist Ferhan& Ferzan Önder ve BİFO Solistleri, 21 Nisan Pazar günü, Camille Saint-Saëns’ın “Hayvanlar Karnavalı” adlı yapıtını çocuklar için seslendirecek. Memet Ali Alabora’nın anlatıcı olarak sahnede olacağı konserde, dinlemesi ve hayal etmesi çok eğlenceli bu yapıt çocuklarla birlikte yetişkinleri de ormanda müziğin eşlik ettiği bir yolculuğa çıkaracak. “Hayvanlar Karnavalı” 22 Nisan Pazartesi akşamı bir kez daha Süreyya Operası’nda sahnelenecek. Konserde “Hayvanlar Karnavalı”nın yanı sıra genç bestecimiz Zeynep Gedizlioğlu’nun Ferhan& Ferzan Önder için yazdığı eserin dünya prömiyeri yapılacak. Konserin sürprizi ise, kendine has esprili tarzı ve sunduğu gösterileri ile dünya çapında çok sayıda hayranı olan Aleksey Igudesman’ın Borusan Quartet ve Ferhan & Ferzan Önder ikilisine adadığı yapıtının ilk kez dinleyiciyle buluşacak olması.

Haberin Devamı

Ormanda bir yolculuğa hazır olun: Hayvanlar Karnavalı

“Fransa’nın Mozart’ı” olarak nitelendirilen besteci Camille Saint-Saëns’ın iki piyano ve küçük orkestra için yazmış olduğu ve 14 bölümden oluşan “Hayvanlar Karnavalı” süiti 21 Nisan Pazar günü 16.00’da Süreyya Operası’nda seslendirilecek. Klasikseverlere karnaval tadında bir gece vaat eden “Hayvanlar Karnavalı” çocukların yanı sıra kadar büyükleri de bu müzikli dünyanın bir parçası olmaya davet ediyor.

Borusan Quartet, BİFO Solistleri ve Ferhan & Ferzan Önder’in yorumlarıyla izleyicileri hayal dünyalarına sürükleyecek karnaval, Memet Ali Alabora’nın anlatımlarıyla şekillenecek.

Aslanın marşıyla başlayıp tavuk ve horozlar, katır, kaplumbağalar, fil, kangurular, akvaryum derken, solo viyolonselli kuğuya varan müzikli “Hayvanlar Karnavalı” kelimenin tam anlamıyla kaçırılmayacak bir şenlik.

Önce Prömiyer sonra Karnaval

Haberin Devamı

Borusan Quartet, sezonun son konserinde 22 Nisan Pazartesi akşamı çok özel bir programla dinlenlerle buluşuyor. Konserde çağdaş bestecilerimizden Zeynep Gedizlioğlu’nun Ferhan & Ferzan Önder ikilisi için bestelediği yeni eserin prömiyeri yapılacak. Ardından kendine has esprili tarzı ve gösterileri ile dünya çapında çok sayıda hayranı olan Aleksey Igudesman’ın Borusan Quartet ve Ferhan & Ferzan Önder ikilisi’ne adadığı Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve Dört El Piyano için Edirne’den Kars’a adlı yapıtının prömiyeri gerçekleşecek. Akşamın sonunda Ferhan & Ferzan Önder, Borusan Quartet ve BİFO Solistleri bir kez daha Saint-Saëns’ın “Hayvanlar Karnavalı”nı seslendirecek.

Camille Saint-Saëns hakkında:

Fransa’nın Mozart’ı olarak nitelendirilen ve 1835–1921 yılları arasında yaşamını sürdüren Fransız besteci Camille Saint-Sans, seyirci önündeki ilk özel konserini 5 yaşındayken Paris’te verdi. Besteci, “Hayvanlar Karnavalı”nı 1886 yılında küçük bir Avusturya köyünde yazdı. Eserin ilk seslendirilişi ise besteci ve dostlarının bulunduğu samimi bir ev konserinde 9 Mart 1886’da yapıldı.

Haberin Devamı

Aleksey Igudesman hakkında:

Leningrad doğumlu Igudesman, 12 yaşındayken İngiltere’deki Yehudi Menuhin Okulu’na kabul edildi. 1989–1998 yılları arasında Viyana Konservatuarı’nda Boris Kuschnir ile çalıştı. Universal yayınlarından pek çok kitap yayımlayan Igudesman, Viktoria Mullova ve Julian Rachlin’e adanmış keman sonatları yazdı. Aleksey Igudesman'ın besteleri aralarında dünya çapında solistlerin de bulunduğu sanatçılar, topluluklar ve orkestralar tarafından seslendirildi. “Dünyanın Kemanları” isimli projede Gidon Kremer, Janine Jansen, Vadim Repin gibi kemancılarla düet yaptı. Sherlock Holmes’ün 2009 yılında Akademi Ödülleri’ne aday gösterilen özgün film müziğinde kemancı olarak yer alan Igudesman, Koreli piyanist Hyung-ki Joo ile oluşturduğu müzik ve komedi ikilisiyle dünyanın dört bir yanında şovlar gerçekleştiriyor. 2012 Nisan’ında sürpriz konukları Joshua Bell ve Bily Joel ile Carnegie Hall’da gerçekleştirdikleri “A Little Nightmare Music”ten bölümler YouTube’da 30 milyon kez izlenen ikilinin “BIG Nightmare Music” isimli şovları 2012 Eylül’ünde Los Angeles Filarmoni orkestrası eşliğinde Hollywood Bowl’da sahnelendi. Müzisyenliğinin yanı sıra oyunculuk ve yönetmenlik çalışmalarına devam eden Igudesman’ın yönetmenliğini üstlendiği, müzisyen Julian Rachlin ve Mischa Maisky, aktör John Malkovich ve Roger Moore’ın da yer aldıkları, Noseland isimli mizahi belgeselin prömiyeri ise 2012 Haziran’ında Transilvanya Film Festivali’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Zeynep Gedizlioğlu hakkında:

4 Aralık 1977’de İzmir’de doğdu. Kompozisyon çalışmalarını Cengiz Tanç’la sürdürdüğü Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümü’nden 2000’de mezun oldu. Bundan sonra çalışmalarını ve eğitimini Almanya ve Fransa’da sürdüren sanatçı, Wolfgang Rihm, Ivan Fedele ve Theo Brandmüller’le bestecilik çalıştı. Hochschule für Musik Karlsruhe’de Prof. Wolfgang Rihm’le sürdürdüğü sanatta yeterlik programını 2009’da tamamladı. 2010–2011 yılları arasında, Paris’te bulunan müzik ve akustik araştırmalar merkezi IRCAM’da canlı elektronik ve elektroakustik müzik üzerine çalışmalarda bulundu. EserleriSR2 Kultur Radio, Açık Radyo İstanbul, TRT3–TRT2, Radio France- France Musique, SWR2, dradio (Deutschlandradio Kultur) kanallarında yayımlanmakta ve Arditti Quartet, Ensemble Modern, Ensemble Recherche, Accroche Note, Xenia Ensemble, SWR (Güney Batı Almanya) Senfoni Orkestrası, Orchestre National de Lorraine ve Navarra Senfoni Orkestrası üyeleri gibi tanınmış toplulukların yanısıra Türkiye’den Ayşen-Birsen-Özcan Ulucan, Seda Röder, Metin Ülkü, Hezarfen Ensemble, Ferhan & Ferzan Önder tarafından seslendirilmektedir. Uluslararası birçok festivale davet edilen bestecinin yapıtları, Avusturyalı tanınmış plak şirketi col legno’dan çıkan ilk portre CD’si Kesik’te bir araya gelmiştir. Zeynep Gedizlioglu 2012 yılında Ernst von Siemens Besteci Ödülü’nü kazanmıştır.

ÇOCUKLAR İÇİN HAYVANLAR KARNAVALI

Tarih: 21 Nisan 2013, Pazar

Saat: 16.00

Yer: Süreyya Operası

Ferhan & Ferzan Önder iki piyano

Borusan Quartet

BİFO Solistleri: Onur Özkaya (kontrbas), Bülent Evcil (flüt), Ferhat Göksel (klarnet), Torino Tudorache (vurmalı çalgılar)

Memet Ali Alabora anlatıcı

Program: Camille Saint-Saëns: Hayvanlar Karnavalı

ÖNCE PRÖMİYER SONRA KARNAVAL

Tarih: 22 Nisan 2013, Pazartesi

Saat: 20.00

Yer: Süreyya Operası

Ferhan & Ferzan Önder iki piyano

Borusan Quartet

BİFO Solistleri: Onur Özkaya (kontrbas), Bülent Evcil (flüt), Ferhat Göksel (klarnet), Torino Tudorache (vurmalı çalgılar)

Memet Ali Alabora anlatıcı

Program:

Gedizlioğlu: Yeni eser

Igudesman: Edirne’den Kars’a, Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve Dört El Piyano İçin

Camille Saint-Saëns: Hayvanlar Karnavalı

Bilet fiyatları:

Tam Fiyat: 40 • 30 • 12 TL