Yaşam Boşanmada türban tartışması

Boşanmada türban tartışması

05.06.2008 - 00:33 | Son Güncellenme:

Kocası, karısının yatağını ayırdığını, karısı da kocasının kendisine türban takması için baskı yaptığını söyledi

Boşanmada türban tartışması

Antalya’da ilaç mümessili Birol Fırat (30) ile bir hastanede sağlık teknikeri olan eşi İlknur Deniz Fırat’ın (27) karşılıklı açtıkları boşanma davasında ilginç iddialar ortaya atıldı. Birol Fırat, eşinin kadınlık görevlerini yerine getirmediğini, aylarca hasta yatan annesinin yanına bile gitmediğini ve yatağını ayırdığını ileri sürdü. İlknur Deniz Fırat ise eşinin türban takması için kendisine baskı yaptığını iddia etti.
Antalya’da görücü usulüyle tanışıp 5 ay nişanlı kalan çift, geçen yıl 16 Ağustos’ta evlendi. 29 Kasım’da kavga eden çift, karşılıklı boşanma davası açtı. İlknur Deniz, dilekçesinde inanç özgürlüğüne kısıtlama getirilmek istendiğini, eşiyle ilgili ilk şaşkınlığı balayında yaşadığını belirtti. İlknur Deniz, otel yönetiminin odalarına balayı için gönderdiği şampanyayı, eşinin garsonu azarlayarak iade ettiğini söyledi. Deniz, şu iddialarda bulundu:
“Kocam, evliliğin 3. gününden itibaren türban takmam konusunda baskı yapmaya başladı. Beni dini toplantılara götürmek istedi. Evden ayrıldığım gün de dini toplantıya gitmeyeceğimi söylediğim için tartışmaya başladık. Örtünmemem yüzünden insanların yüzüne bakamadığını belirterek, ‘Hayat tarzıma ne zaman uyacaksın?’ dedi. Ben de ‘İnancım içimde. Şeklen bunu kimseye göstermek zorunda değilim’ diye cevap verdim. Tartışma sırasında bana tokat atınca evden ayrılarak annemlere geldim.”

Yazarlar