Editörün Seçtikleri Bu alışveriş doğaya hayat verir

Bu alışveriş doğaya hayat verir

14.12.2011 - 11:15 | Son Güncellenme:

Cevahir AVM ve Yeşil Bilgi Platformu işbirliği ile hayata geçirilen “Bu Alışveriş Doğaya Hayat Verir” projesi ile toplum genelinde çevre bilincine dikkat çekmek amaçlanıyor.

Bu alışveriş doğaya hayat verir

İstanbul Cevahir AVM ile Koç Bilgi Grubu sosyal sorumluluk çalışması Yeşil Bilgi Platformu, geniş kitleleri çevre sorunlarına karşı bilinçlendirmek ve özellikle atık kağıtların toplanması ve toplanan kağıdın geri dönüştürülmesini sağlamak maksadıyla “Bu Alışveriş Doğaya Hayat Verir” isimli bir çevre projesi hayata geçiriyor.

Proje, kağıt toplama kampanyası ile başlıyor. Yeşil Bilgi Platformu’na üye şirketlerin yer aldığı Çamlıca İş Merkezi kampüsünde bulunan 31 adet kağıt atık kutusu ve Cevahir AVM’nin 15 noktasına yerleştirilen kağıt atık kutuları ile bireylerin kullanılmış kağıtları geri dönüştürmeleri sağlanıyor.

Projenin ikinci aşamasında ise, Cevahir AVM’de, 50 TL ve üzerinde alışveriş yapanlara %100 geri dönüşümlü ve el yapımı olan “Tohum Kart” hediye ediliyor. Bu aşamada Mimar Sinan Üniversitesi, hem projenin gücünü hem de bireyler üzerindeki etkisini simgeleyen özel bir ağaç tasarımı ile, iş ortaklarından biri olarak projeye dahil oluyor.

Çalışmanın son aşamasında ise İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, tohum kart sayısı kadar ağacın dikildiği Hatıra Ormanı yaratılacak.

50 TL’lik alışveriş yapanlar “tohum kart” kazanacak…

Aralık ayının ikinci haftasında kurulacak kampanya standında, Cevahir AVM’de 50 TL ve üzeri alışveriş yapan 2.000 kişiye “Tohum Kart” verilecek. Çevre, doğa ve toprak dostu olan ve içinde farklı çiçek tohumları bulunan kartlar, toprağa ekildiğinde farklı bitkiler olarak hayat buluyor. Kartlar aynı zamanda, kampanya dahilinde yaratılacak olan hatıra ormanına, katılımcılar adına dikilecek ağaçların sertifikası olma özelliği de taşıyor.

Sonrasında katılımcıların isimleri Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekorları ve Kostümü Bölüm Başkanlığı tarafından özel olarak tasarlanan ağacın üzerine eklenecek. Ziyaretçilerin katılımları ile büyüyecek olan ağaç, 25 Ocak 2012 tarihine kadar Cevahir AVM’de sergilenecek. Kampanya sonunda oluşturulacak olan Hatıra Ormanı ile “Bu Alışveriş Doğaya Hayat Verir” projesi ölümsüzleştirilmiş olacak.

Yazarlar