Yaşam Bu otomobiller rallide hız değil karizma yarıştırdı

Bu otomobiller rallide hız değil karizma yarıştırdı

14.04.2008 - 01:44 | Son Güncellenme:

Üretildiği yıllardaki özelliklerini koruyan, yenilenmemiş orijinal otomobillerin yarıştığı “Hilton İstanbul Klasik Otomobil Rallisi” dün sabah Hilton Convention Center’da başladı.

Bu otomobiller rallide hız değil karizma yarıştırdı

Üretildiği yıllardaki özelliklerini koruyan, yenilenmemiş orijinal otomobillerin yarıştığı “Hilton İstanbul Klasik Otomobil Rallisi” dün sabah Hilton Convention Center’da başladı. Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen yarışa 45 otomobil katıldı.
Ralliye, 1941-1979 yıllarında üretilmiş, fabrika çıkış standartlarına uygun olan araçlar katılabildi. Üretildiği yıllardaki teknik özelliklerini koruyan, orijinal olarak günümüze kadar gelmiş Mercedes, Volvo, Ford, Jaguar, Porsche ve Rolls Royce marka klasik otomobiller karnaval havasındaki buluşmanın ardından yola çıktı. Yarışçılar, Ağva, Şile ve İstanbul parkurunda toplam 230 kilometre yol kat etti. Klasik otomobil rallisinin diğer rallilerin aksine hızlı gitmeyi amaçlamadığına dikkat çekilirken, ralliyi kazanlara yarın düzenlenecek törende ödüllerinin verileceği ifade edildi.   

Haberin Devamı

Bir Kayseri ‘klasiği’ barbekü yolunda
Kayseri Ticaret Odası (KTO), kent girişindeki Pastırmacılar Parkı’nda, klasik otomobillerle bir barbekü partisi düzenledi. 1942 model iki kişilik Ferrari ve 1969 model bir Cadillac’ın da (Fleetwood VIP) aralarında bulunduğu yaklaşık 40 araç büyük ilgi gördü. KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, “Amacımız otomotiv sektörüne ivme kazandırmak. Bu çerçevede otomotiv sektöründe ayrı yeri olan klasik otomobilleri de ihmal etmedik. Klasik otomobilleri ülke genelinde tanıtmak istiyoruz” dedi.

İkinci el motosikletler görücüye çıktı
“Kullanılmış Motosiklet Pazarı”, Borusan Oto İstinye tesislerinde açıldı. BMW Motosiklet’in düzenlediği etkinlikte, 500 cc ve üzeri motor hacmindeki çeşitli markalardan 500’ü aşkın ikinci el motosiklet satışa sunuldu. 2005‘ten bu yana düzenlenen etkinliklerde katılımcı sayısının bini bulduğu ifade edildi.
Çeşitli markalardan 500’ü aşkın ikinci el motosikletin satışa sunulduğu etkinliklerde bu rakamın yüzde
15-20’si satıldı.

Yazarlar