Editörün Seçtikleri Bu vals bitmeyecek

Bu vals bitmeyecek

31.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu vals bitmeyecek

Bu vals bitmeyecek

       Cumhuriyet'in 75. yıldönümü tüm yurtta düzenlenen balolarla da kutlandı. İstanbul Armada Otel'de gerçekleştirilen baloda seçkin simalar Büyük Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i en güzel biçimde anmak için biraraya geldi. Seval Uğur - Ümit İris çiftinin tango ve valsleriyle renklenen baloda, konukların kıyafetleri ve havai fişek gösterisi büyük ilgi çekti

       Etkinliklerin en görkemlilerinden birisi de Atatürk'ün yatı Savarona'da düzenlendi. Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin çizdiği kıyafetlerin yer aldığı defilede bir araya gelen ünlü mankenler 1920'li, 30'lu yılların giysilerini sergiledi.

       Cumhuriyetin 75.Yılı ile ilgili olarak illerde düzenlenen konserler tam bir şölen havası içinde geçti. İstanbul Valiliği tarafından Fenerbahçe Stadı'nda düzenlenen geceye, Özcan Deniz, Küçük Onur, Bora Gencer ve Safiye Soyman sahne aldı. Binlerce vatandaş ellerindeki bayraklar ile stadı "Ne Mutlu Türküm" sesleri ile inletti.

       "Cumhuriyetimizin Lirik Tarihi" adlı görkemli bir gösteriyle başlayan, Mozart'ın ünlü "Türk Marşı" ile devam eden kutlama töreninde Mehter Takımı'yla çoşan binlerce kişi, Ajda Pekkan, İbrahim Tatlıses, Sertab Erener ve Bulutsuzluk Özlemi'yle kendinden geçti. Şölen, 10. Yıl Marşı ile noktalandı.




Yazarlar