MALZEMELER (TAM ÖLÇÜ)

300 gr. markasına göre 10 veya 12 adet güllaç yaprağı

2 litre süt (bir çok tarifte 1,5 litre yazıyor ama bu miktar 300 gr.a yetmez sütü çekince kuru kalır)

3 su bardağı toz şeker (ben 2,5 koydum biraz az oldu,tam tadında olması için 3 su bardağı koyunuz)

1 vanilya

1 yemek kaşığı gülsuyu (isteğe bağlı)

İÇİ

İster dövülmüş ceviz_fındık

İster fıstık,isterseniz meyveli yapabilirsiniz

YAPILIŞI

Süt ve toz şekeri geniş bir tencerede kaynatalım

Süt hafifçe sıcak olana kadar ılıtalım

Varsa Vanilya ve gül suyu ekleyebiliriz güzel kokar

Haberin Devamı

Parmağınız Yanmayacak gibi olmalı yoksa yapraklar hamurlaşır

Süt ılındığında büyükçe bir tepsi veya benim gibi büyük boy dikdörtgen borcama dikmeye başlayalım

Bir güllaç yaprağını alarak ılık süte önce kenarlarını yumuşatacak şekilde batırıp tepsiye koyalım

Ben dikdörtgende yaptığım için bir kenarından ortaya doğru kıvırarak koydum

Üzerine 1,5 kepçe süt gezdirelim

2.yaprağı da tencereye sokup çıkararak diğerinin üzerine koyalım

Ben bu defa diğer kenardan kıvırarak koydum ki kalınlık eşitlensin

Yine süt gezdirdim

Kaç yaprağınız varsa yarısını böyle dizelim

Ve ne istiyorsak o malzemeden bolca serpelim

Ben iri çekilmiş fıstık serptim

Yaprakların kalan kısmını da aynı döşedikten sonra kalan sütü dökelim

Gözünüze çok görünmesin soğurken çekiyor

Ambalajda 300 gr.yazıyorsa bu tam ölçü.Benim paketten 12 orta boy yaprak çıktı.Çoğunda 10 yapraktır,250 gramsa şeker ve sütü biraz azaltınız

Güllaç tam Soğuyana kadar oda ısısında beklemeli

Daha sonra üzerini streçleyerek buzdolabına kaldırabiliriz

AFİYET ŞEKER OLSUN