MALZEMELER:

*1 kg.hamsi

*Suda bekletirken 1 çorba kaşığı tuz

*1 adet iri veya 2 adet küçük soğan

*1 adet limon

**3-4 kaşık zeytinyağ

*Çeyrek demet maydanoz

*1 çay kaşığı dolusu tuz

*1 fincan sıcak su

YAPILIŞI:

*Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkaralım

*Tuzlu suya koyalım ve en az 10 dak.bekletelim

*Süzgeçte bol bol yıkayarak süzelim

*Tepsiye düz olarak veya benim gibi rulo halinde kıvırarak dizelim

*Üzerine dilimlediğimiz soğan,limon ve diğer malzemeyi koyarak üzerini kapak veya alüminyum folyo ile kapatalım

Haberin Devamı

*Sıcak suyunu koyarak fırında veya ocakta pişirelim

PÜF NOKTASI:

*Balığı mutlaka tuzlu suda bekletelim ki acı olmasın

*Severseniz domates veya sıcak suda sulandırıp 1 tatlı kaşığı salça koyabilirsiniz,ben burada koymadım,genelde koyarım

*Baharat çok yakışır,pul biber vs.atabilirsiniz

*Aşırı pişirmeyin,soğanlar yumuşayınca olmuştur.

AFİYET OLSUN..

Facebok,twitter ve İnstagramda da takipçim ve arkadaşım olabilirsiniz..