MALZEMELER
*3 büyük boy yumurta ( yumurtalar çok küçükse 4 olsun )
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı irmik
*1 dolu su bardağı un
*1 kabartma tozu, 1 vanilya

ARASI İÇİN,
*Yörsan Kaymak 150 gr. (Kalan 50 gr.ını süslemede kullandım.Marka fark etmez.)

ŞERBETİ
*2 dolu su bardağı toz şeker
*2,5 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu

YAPILIŞI
Videosu You Tube'da mevcut
Buket Cengiz Yalancı Ekmek Kadayıfı yazarsanız çıkacaktır...

*Öncelikle şerbeti kaynamaya koyalım,kaynayınca 5_6 dak.daha kısık ateşte pişirelim,limon sıkalım ve kenara alalım.

*KEKİ
*Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım 2_3 kaşık sıcak su ekleyelim, köpürtelim
*Diğer malzemeleri de yavaşça bir spatula ile karıştıralım
*28 -30 cm.lik yağlanmış ve unlanmış veya kağıt serili kalıba dökelim.165 derecedeki fırında kızarana kadar pişirelim, kürdan testi yapalım ve fırını kapatalım.
*Kapağını açarak 5 dak.tutup dışarı alalım 3_4 dak.sonra bir tel üzerinde ters çevirip soğutalım.(Ters çevirmek çok şart değil,zor olursa yapmayın,çökme riskine karşı iyi oluyor)
*Kek iyice soğuyunca ikiye bölelim
*Şerbetten 1 kepçe alıp ıslatalım
*Kaymak çok katı sadece 1 kaşık süt ekleyip yumuşatalım ve alt kata sürelim
*Üst katı ayrıca dilimleyip yerleştirebiliriz,öyle de koyabiliriz
*Kaşık kaşık şerbeti üzerinde gezdirelim.
*Hindistan cevizi ve fıstıkla süsleyelim.
*Buzdolabında üzeri kapalı muhafaza edelim
AFIYET ŞEKER OLSUN
http://buketcengiz.blogspot.com/