Kendini İtalyan Sanan Türk Erkekleri

İtalya, adeta MODA kelimesinin anlamı. Dünyaca İtalyan erkeklerini pek severiz. Hepsi bakımlı, fit, cool ve etkileyicidir desek sanırım abartı olmaz. Hem alışkanlıkları, hem davranışları hem de tarzları ne kadar da kendilerine özgü. Giyim anlayışları kesinlikle örtünme üzerine değil! Tarz, stil ve geleneksel aile yapıları ile neredeyse mükemmel erkek profili çiziyorlar diyebiliriz (neredeyse diyorum:)).

İyi şeyleri örnek almak kesinlikle çok doğru bir davranış olmakla birlikte, o iyi şeyler bizde nasıl duracak diye işe öncelikle paçaları gösteren boy aynasına bakarak başlamak lazım. Evet hiçbirimiz fiziksel özelliklerimizi seçerek doğmuyoruz. Ama gördüğünü algılayıp, algıladığını aksiyona geçirebilme kapasitesine sahip bir beyinle doğuyoruz.

Haberin Devamı

Türk erkekleri genel fiziksel özellikler ve hayat alışkanlıkları açısından oldukça farklı. Spor yapmayı piyasa fitness salonlarında boy göstermek zannediyorlar. Yemekten içmekten hiç ödün vermeden kilolara kilo ekliyorlar. Çoğunluğu giyinmiş olmak için giyiniyor ve toplamda üç değişik rengi benimsiyorlar. Stil/tarz anlamında kendine özgülüğü üç numara saç, kirli sakal, küpe ve nargile ile eşleştirerek görüntü kirliliği yaratıyorlar. Hem de buna ek olarak nereden beslendiği belli olmayan sonsuz bir özgüvenle eğitimli, bakımlı, hoş, güzel, fit ve tarz sahibi kadınları fazlasıyla hak ettiğine kuşkusuz inanıyorlar.

Şimdi bu büyük kafa karışıklığına bir son verelim. YAPMAYIN! Kendinizi Marco, Antonio, Stefano sanmayın. Kendiniz olun. Aynaya bakın. Eğer bacaklarınız kalınsa skinny Jean giymeyin. Göbeğiniz varsa slim fit gömlek tercih etmeyin. Kocaman taraklı ayaklarınıza dar ve sivri burun Loaferlarla zulüm etmeyin. Siz sadece SİZ olun. Kendinize ne yakışıyor diye biraz düşünün. Düşünmekle kalmayın araştırın, sorun, ne yakışıyorsa bulun. Yapılan eleştirileri dikkate alın. Karşı cinsten beklediğiniz özellikleri onların da sizlerden bekliyor olduğunun farkına varın. Ruhunuza ve bedeninize değer verin. Kendinize yatırım yapın. Devamlılığı olacak en az bir hobi edinin.

Haberin Devamı

Tabii bir de mesleki eğitimini almadan kendini stil danışmanı ilan eden satış danışmanlarına inanıp sakın alışveriş yapmayın.

Evet para çok şeyi satın alır, ama her şeyi değil!

Pahalı kıyafetler giyince kendinizi kral ilan etmeyin…