Wooow Gözlerim Kamaştı!

Güneş gözlükleri özellikle son yıllarda hayatımızın vazgeçilmez parçalarından. Yaz kış kullandığımız aksesuarların başında geldikleri de kesin. Değişik, kaliteli, şık ve kullanışlı çok sayıda güneş gözlüğü çeşidi ile karşı karşıyayız. Her zevke, her yüz şekline, her kıyafete ve bütün hava koşullarına göre gözlük bulmak artık çok kolay.

Günümüz koşullarında size en yakışan gözlüğü bulmak eskisi kadar güç olmasa da hala zaman alan ve dikkat edilmesi gereken bir konu. Gözleri bozma tehlikesi olan tabiri caizse uyduruk gözlüklerin artık alınmaması gerektiğini biliyorsunuz herhalde? Hala bilmiyorsanız lütfen göz sağlığınızın ne kadar önemli olduğunun farkına varın. Beş duyu organının her biri tartışmasız aynı önemde ve bu konu fazlası ile hassas. Saçınızı boyayıp beğenmediğinizde bir başka renge boyayabiliyorken, bozulunca değiştirebileceğiniz gözlerinizin olmadığını ve onları ömrünüzün sonuna kadar özenle korumanız gerektiğinin ayırımını yapmanız çok önemli.

Haberin Devamı

Tabii diğer en önemli konu da göz sağlığına uygun kalitede üretilmekle birlikte sadece moda diye aldığınız ve size yakışmayan o güneş gözlükleri! Onları almayın da, takmayın da.. Olmuyor! Komik oluyor! Yakışmıyor! Kimse söylemiyor diye bunu yapmaya devam etmeyin. Evet seçmek zor biliyorum ama imkansız değil. Göz var nizam var ve hatta daha da iyisi, ayna diye bir icat var. Geçin şöyle aynanın karşısına takın takın çıkartın. Her defasında tekrar bakın ve kendinizi nasıl hissettiğinize odaklanın. ‘Evet bu kesin benim gözlüğüm’ diyene kadar denemeye devam edin. Ki bu konu sadece güneş gözlükleri değil, numaralı gözlükler için de geçerli. Yüz şeklinize, cam kalınlığınıza ve diğer bütün kriterlere uygun gözlüğü bulun.

Hangi amaçla gözlük aldığınızı biliyor olmanız da satın aldıktan sonra verilen paraya üzülmenize ve alıp kullanmama gibi can sıkıcı durumlara engel olacaktır. Örneğin yazın en sıcak günlerinde kullanacağınız gözlüklerin camlarının koyu olması, kışın takılacak gözlüklerin camlarının daha açık renk olması gibi basit ancak önemli noktalara dikkat etmezseniz, cayır cayır bir yaz gününde güneş gözlüğünüzün arkasında gözlerinizi kısarak dolaşmak zorunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gözlüğün yüzünüze göre çok büyük veya küçük olmasının, size ait olmadığı bin kilometreden belli olan ve ayağınıza küçük ya da büyük gelen bir çift ayakkabı giymenizden farkı yoktur. Doğru ölçüde bir gözlük aldığınızdan emin olun.

Eğer bir satış danışmanından yardım alacaksanız, işi iyi bildiğine emin olduğunuz birine danışın. Satış kaygısı ile her taktığınız gözlüğe ‘harika’, ‘muhteşem’ ya da ‘tam size göre’ gibi yorum yapan çalışanlardan koşarak uzaklaşın. Gerçekçi, sizi dinleyen ve duyan, ihtiyacınızı anlayıp size en uygun gözlüğü bulan satış danışmanlarını da sakın kaybetmeyin.

Gözlüklerinizi başınızın üzerine takmayın, genişlerler ve formları bozulur. Güneş kremi, makyaj malzemesi gibi kimyasal ürünlerden temizlemek için ılık suda sabunla yıkadıktan sonra gözlük camı temizlemek için özel üretilen gözlük beziniz ile kurulayın. Herhangi bir yüzeye camları temas etmeyecek şekilde koymaya özen gösterin ki camları çizilmesin. Çantanızda, aracınızda mutlaka kutusu içinde muhafaza edin. Tabii bir de çocuklardan ve evcil hayvanlarınızdan uzak tutun.

Haberin Devamı

Son olarak gözleri güneşten korumanın yanı sıra göz çevresi kırışıklıklarından korunma konusunda güneş gözlüklerin ne kadar önemli olduğunu da önemle belirtmek isterim.

Bol güneşli güzel günler.

www.bukre.co.uk