Kültür Sanat Bütün Kadınların Kafası Karışıktır sahnede

Bütün Kadınların Kafası Karışıktır sahnede

02.02.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

Ece Temelkuran’ın yirmi yıl önce yazdığı ilk kitabı; “Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” bugün aynı adla tiyatro oyunu olarak sahnelere taşındı!

Bütün Kadınların Kafası Karışıktır sahnede

Seray Şahiner’in uyarladığı, Selen Uçer’in yazıp yönettiği ve Deniz Çakır, Şebnem Sönmez, Zeynep Kankonde, İpek Türktan Kaynak, Kadir Çermik’in muhteşem performanslarıyla dikkat çektiği oyun; 10 Şubat Çarşamba akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi’nde

Haberin Devamı

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan “Bütün Kadınların Kafası Karışıktır”; çoğunluğu kadınlardan oluşan ekibiyle de, yılın en iddialı bunalım komedisi.

Ece Temelkuran’ın 1996 yılında yayınlanan ilk kitabın yeni bir yorumu olarak nitelendirilebilecek “Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” oyunu; gerek dikkat çekici ekibiyle, gerekse iyi kurgulanmış metniyle izleyenleri anında etkisi altına almayı başarıyor. Seray Şahiner tarafından uyarlanan ve ardından Selen Uçer tarafından günümüzde geçen bir olay örgüsü eklenerek kara komedi bir tiyatro oyununa dönüştürülen oyun; kadınların her türlü baskı altında verdiği yaşam mücadelesini ve kafalarındaki ‘karışıklığı’ ya da ‘karıştırılmış olmasını’ sorguluyor.

Haberin Devamı

Kocasından ayrılan, son kitabı yeni yayınlanmış yazar Ebru Uysal, bir buhran geçirmektedir. Evinin balkonundan bir intihar girişiminde bulunur. Komşuları Perran, ünlü şarkıcı Meltem Kaya ve yardımcısı Aysel cama çıkarlar ve onu durdurmaya çalışırlar. Ebru’nun isyanı devam ederken yüzleşmeler yaşanacaktır.

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun sanatseverlerle buluşturduğu oyunun dramaturgluğunu Saim Güveloğlu, dekor ve kostüm tasarımını Natali Yeres gerçekleştiriyor.

“Bütün Kadınların Kafası Karışıktır”; 10 Şubat 2016, Çarşamba akşamı saat 20:30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyununa ait biletler; Biletix ve Kozyatağı Kültür Merkezi gişesinden temin edilebilir.