Kültür Sanat Canadian Brass efsanesi geliyor

Canadian Brass efsanesi geliyor

11.01.2016 - 10:43 | Son Güncellenme:

Dünyanın en ünlü bakır üflemeli çalgılar grubu Canadian Brass 20 Ocak’ta İstanbul’a geliyor.

Canadian Brass efsanesi geliyor

Bugüne kadar 130’dan fazla albüm yayınlayan ve uluslararası en ünlü bakır üflemeli çalgılar topluluklarından biri olarak tanınan Canadian Brass yeni yılın ilk büyük sürprizi olarak Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ağırlanıyor olacak.

Haberin Devamı

40 yılı aşan görkemli bir kariyerin ilk adımlarını atan grubun kurucularından Chuck Daellenbach grubun efsanevi büyüğü… Chuck Daellenbach (tuba), Christopher Coletti ve Caleb Hudson (trompet), Achilles Liarmakopoulos (trombon) ve Bernhard Scully (korno) konserlerinde Barok tınılarından, çağdaş bestelere ve yepyeni düzenlemelere kadar bir çeşitlilik sunarak formal bir Klasik Müzik konserinin dışına çıkıyorlar.

Grubun korno yıldızı Bernhard Scully ile Skype üzerinden muhabbet kurmaya çalışırken, Canadian Brass hakkında neredeyse öğrenmediğim kalmadı. İki arkadaş Chuck Daellenbach ve Gene Watts’ın ilk kez 1970 yılında Oda Orkestrası müzikleriyle bir bakır üflemeli beşlisi kurmak amacıyla yola çıktıkları Canadian Brass, yeni bir dinleyici profiline üflemelilerle yepyeni bir müzik beğenisi yaratmak için bir tür meydan okuma gerçekleştirmişler ve bunu şimdi ekip de büyük bir başarıyla sürdürüyor ve as yıldızları Chuck yanlarında…

Haberin Devamı

Konserleriyle gerçek bir müzik dehası sergileyen grup, her sahnelerini diyalog ve küçük eğlencelerle yenilikçi bir şölene dönüştürüyor.

20 Ocak’ta Cemal Reşit Rey’de izleyeceğimiz Canadian Brass performanslarıyla eğlenceli, kendiliğinden gelişen, virtüöz ve en çok da keyifli bir müzik şöleni sunuyor ve müzisyen ustalığı elden bırakmıyor.

Tüm dünyada 2 milyondan fazla albüm satan ve 1991 yılından bugüne Nielsen satış rakamlarıyla da milyonlara ulaşan Canadian Brass, dünyanın en ünlü bakır üflemeli çalgılar grubu unvanını kimseye bırakmıyor ve ilklere de imza atmış. Dünyaca ünlü Carnegie Hall’de sahneye çıkan ilk bakır üflemeli ekibi Canadian Brass. Yıllardır tüm dünyayı gezen efsanevi ekip ayrıca Çin’de sahneye çıkan ilk Batılı bakır üflemeliler topluluğu olmuş.

Barok müziklerinden, en ünlü Klasik üflemeli eserlerine, Latin ve caz müziklerinden, Büyük Orkestra Müziklerine ve hatta Broadway ve Pop şarkılarına kadar zengin repertuvarlarıyla hayran bırakan Canadian Brass, arada da Billboard listelerine göz kırpıyor ve Billboard Classicals Chart zirvesinde defalarca sükse yapmış ve haftalar geçirmiş.

Haberin Devamı

Canadian Brass ekibi bir tür Klasik müzik eğlencesi yaratan kusursuz müzisyenlerden oluşuyor ve İstanbul’a kadar gelmişken aman kaçırmayın; benden söylemesi…