Editörün Seçtikleri Çankaya'da film galası

Çankaya'da film galası

27.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Baba'nın davetiyle "Antika Talanı" belgeseli 5 Nisan'da Köşk'te gösterime giriyor...

Çankayada film galası

TARIK Akan ve Yusuf Kurçenli'nin çekimleri iki yıl süren "Antika Talanı" adlı belgeselinin galası 5 Nisan Cumartesi günü Çankaya Köşkü'nde yapılacak.
Başbakanlık Tanıtma Fonu, Efes Pilsen ve Opel'in sponsorluğunda çekilen 1.5 saatlik belgeselin bantını Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e gönderip, "Filmimizin galasında sizi de görmek istiyoruz. Galayı siz nerede isterseniz orada yapacağız" diyen yapımcılar Akan ve Kurçenli hiç beklemedikleri bir yanıt aldı. Demirel, belgeseli çok beğendiğini, galasnın Çankaya Köşkü'nde yapılmasının şık olacağını belirtti. Belgeseli çeken film şirketi Film F'nin 40, Cumhurbaşkanlığı'nın ise 260 konuk çağıracağı galaya, belgesele desteklerinden ötürü Fener Patriği, Vatikan'ın Ankara Elçisi ve Haham da katılacak.
Gazeteci Özgen Acar'ın 25 yıllık araştırmasından yola çıkılarak hazırlanan belgesel, "Karun Hazineleri" ve "Noel Baba Hazinesi" adlı iki filmden oluşuyor; dönemin uygarlığını, hazinenin yapılış, kaçırılış, ülkesine geri dönüş öyküsünü, yer yer canlandırma yoluyla anlatıyor.
Yönetmenliğini Yusuf Kurçenli'nin, görüntü yönetmenliğini Colin Mounier, sanat yönetmenliğini Serdar Günbilen'in üstlendiği belgeselin seslendirmesi Tarık Akan'a ait.







Yazarlar