Editörün Seçtikleri Canon PowerShot S100

Canon PowerShot S100

27.12.2011 - 14:04 | Son Güncellenme:

Görüntüleme çözümlerinde dünya lideri Canon güçlü, çok yönlü ve son derece kompakt yeni PowerShot S100 ile fotoğrafçılara kapsamlı kontrol ve birinci sınıf görüntü kalitesi sunuyor.

Canon PowerShot S100

Görüntüleme çözümlerinde dünya lideri Canon güçlü, çok yönlü ve son derece kompakt yeni PowerShot S100 ile fotoğrafçılara kapsamlı kontrol ve birinci sınıf görüntü kalitesi sunuyor. Bugüne kadarki en gelişmiş PowerShot S-serisi modeli olan PowerShot S100, yeni f/2.0 Canon lensi ve gelişmiş HS Sistemi ile büyük beğeni görmüş olan önceki ürünlerin standartlarının çok üzerinde görüntüler ortaya koyuyor. Cihazdaki HS Sistemi, yüksek hassasiyetli sensörü, en yeni Canon işlemci teknolojisi olan DIGIC 5 ile birleştiriyor.

24 mm’lik ultra geniş açılı, 5.0x optik Zum’lu gerçek Canon lens, daha fazla güç ve esneklik sağlıyor. Keskin, net sabit görüntüler ve filmler ortaya koymak için, Canon’un akıllı Görüntü Sabitleyici (IS) sistemi ile bütünleşiyor. GPS işlevi, çekilen her görüntünün zamanını ve yerini kaydediyor. Full HD film kaydı ile çarpıcı videolar çekiliyor. Güçlü DIGIC 5 işlemci ise her koşulda daha iyi görüntü kalitesi elde edilmesini ve hızlı görüntüleme yapılmasını sağlıyor. Bu yeni özelliklerin tümü sadece 26,7 mm kalınlıktaki mat siyah ve titanyum gri seçenekleri bulunan süper ince gövde içinde yer alıyor.

DIGIC5’li HS Sistemi – Yeni güç seviyesi

Az ışıklı ortamlarda yüksek kaliteli ve düşük gürültülü görüntüler elde edilmesini sağlayan PowerShot S-serisinin bu yeni modelinde geliştirilmiş HS Sistemi bulunuyor. Bu sistem güçlü DIGIC 5 işlemcisi ile yüksek hassasiyetli 12,1 Mega piksel (MP) 1/1.7 tipi CMOS sensörünün bir birleşimidir. CMOS sensörü, Canon’u EOS sensörünün teknolojik bilgileri kullanılarak geliştirilmiştir ve düşük ışıklandırma koşullarında fotoğraf çekimi sağlıyor.

Yeni ve gelişmiş görüntü kalitesi elde etmek üzere tasarlanmış olan DIGIC 5, her bir pikseli oluşturmak için öncekinden dört kat daha fazla görüntü bilgisini analiz ediyor, daha fazla ayrıntı ve renk kaydediyor. İşlemci hızı da önceki işlemcilerle karşılaştırıldığında altı kat daha fazladır. Bu da sahne bilgilerindeki artışı etkin şekilde yönetir ve eş zamanlı olarak görüntü gürültüsünün görünümünü % 75’e kadar azaltır.

Akıllı Görüntü Sabitleyicili Gerçek Canon lens

PowerShot S100, Canon’un lider EF lensleri ile aynı yöntemler ve uzmanlıkla geliştirilen yeni, yüksek performanslı lensler kullanıyor. Canon optik teknolojisinin temeli olan lens, 24 mm ultra geniş açılı manzaraları görüntülemenize olanak sağlıyor ve 5.0x optik zum sayesindeki uzaktaki manzaralara veya nesnelere zum yapar. Maksimum miktarda açılan parlak f/2.0 lens, hafif ve kompakt bir tasarıma sahiptir.

Akıllı IS özelliği, hareketsiz görüntülerde ve Full HD filmlerde kamera titremesini gidermek için Canon’un etkili 4-kademeli optik Görüntü Sabitleyicisini kullanıyor. Yedi sabitleme modu sunan Akıllı IS sahneyi otomatik olarak belirliyor ve optimal telafi için optik Görüntü Sabitleyici ayarlarını uyarlıyor. IS sisteminin sadece hareket yöne dik ekseni düzeltmesini sağlayan Panning IS yarışların izlenmesi için idealdir. Makro IS ise görüntüleme yapmak için Hibrid IS teknolojisine sahiptir. Powered IS, zum yapılırken uzaktaki nesnelerin filme alınması için Canon’un kayıt özellikli kamera teknolojisini kullanır. Tripod modu ise kamera düz bir yüzeyde ya da bir tripoda bağlı iken IS’yi kapatır.

Gelişmiş Kontrol

PowerShot S100, görüntüleme ayarları ve modları üzerinde tam manüel kontrol sağlıyor. Fotoğrafçının mevcut iş akışına sorunsuz uyum sağlayacak şekilde tasarlanan cihaz, RAW formatında çekimi destekliyor ve standart olarak Canon’un Digital Photo Professional (DPP) yazılımı ile uyumludur. Bu nedenle, DSLR kullanıcıları için mükemmel bir kameradır.

Yüksek hız ve kullanım kolaylığı

DIGIC 5’in gücünü kullanan PowerShot S100 hızlı hareketlerin görüntülemesi için idealdir. Yüksek hızlı Seri Çekim HQ spor karşılaşmalarından partilere kadar pek çok etkinlik için mükemmeldir. Bu modu kullanarak 8 karelik seri çekimde 9,6 kare/sn ile anlık hareketleri tam çözünürlükte yakalayabilirsiniz.

Canon’un Akıllı Otomatik çekim modu çok çeşitli koşullarda kolay görüntüleme yapılmasında 32 seçenekten optimum ayarı seçerek mükemmel sonuçlar ortaya koyuyor.. Yeni, çok alanlı Beyaz Dengesi ayrıca, iki farklı ışık kaynağı ile sahneleri belirleyerek ve alan özgü beyaz dengesi düzeltmesi uygulayarak görüntülerin daha doğal görünmesini sağlıyor.

Çok sayıda ilave özellik

Her anı kaydetmek için mükemmel bir cihaz olan PowerShot S100’ün bütünleşik GPS ünitesi görüntülerin nerede ve ne zaman çekildiğini kaydediyor. Ayrıca, GPS Logger özelliği kullanıcının bir gününü kaydediyor; bu da Google Maps’de bulunan Map Utility yazılımını kullanarak yolculuklarını yeniden görüntülemelerine olanak sağlıyor.

Stereo sesli, çarpıcı Full HD (1080p) videolar 24 kare/saniye hızında çekiliyor. HDMI-CEC portu videoların paylaşılmasını kolaylaştırıyor ve kullanıcılara, TV uzaktan kumandasını kullanarak uyumlu görüntüleri HDTV’de yeniden oynatma olanağı veriyor.

Canon PowerShot S100’ün Önemli Özellikleri:

· Yüksek hassasiyetli 12,1 MP Canon CMOS (Tür: 1/1.7)

· Güçlü DIGIC 5 ile HS Sistemi

· Ultra geniş 24 mm, f/2.0, 5x zum lens. Akıllı IS

· Lens Kontrol Halkası, NR kontrolü ve RAW

· GPS

· Full HD, HDMI

· Büyük 7,5 cm (3,0 inç) LCD

· Yüksek Hızlı Seri Çekim HQ

· Akıllı Otomatik, Çok Alanlı WB

· İsteğe Bağlı Su Geçirmez Çanta

Yazarlar