Kültür Sanat Cappadox bu yıl yine dopdolu

Cappadox bu yıl yine dopdolu

19.04.2016 - 11:29 | Son Güncellenme:

Bu yıl keşiften üretime doğru bir yolculuğa davet eden Cappadox’ta 19-22 Mayıs tarihleri arasında müziğin birbirinden güçlü isimleri bir araya geliyor.

Cappadox bu yıl yine dopdolu

Kapadokya’dan ilham alan müzisyenler üç gün boyunca Cappadox için özel tasarlanan alternatif sahne ve mekanlarında özgün konserler verecek.

Haberin Devamı

Kapadokya’nın kuşbakışı manzarasına davet eden Uçhisar Kale’de Sun Ra, Dhafer Youssef Quartet ve Karsu konserleri

Avangard caz dünyasının en önemli figürlerinden efsanevi caz sanatçısı Sun Ra’nın orkestrası The Sun Ra Arkestra, kozmik bir deneyim için Cappadox’a, Uçhisar Kale’ye geliyor. 1993’te Sun Ra’nın hayatını kaybetmesinin ardından orkestra, Sun Ra’nın ilkelerini geliştirmeye, araştırmaya ve disiplinini sürdürmeye devam ediyor.

Ruhla temas eden şarkılarıyla müziğin evrensel olduğunu kanıtlayan udi, şarkıcı ve besteci Dhafer Youssef, kendi yaptığı udu çalarak müzik serüvenine başladı. Elektronik ve funk müziği içeren mistik Kuzey Afrika ve caz tonlarına yer verdiği “Electric Sufi” projesiyle dikkatleri üzerine çeken Dhafer Youssef, Cappadox 2016’da Uçhisar Kale’de izlenecek.

Haberin Devamı

Derin, güçlü ve hipnotize eden sesiyle cazdan soul’a blues’dan reggae’ye uzanan bir yelpazede Türkçe şarkıları sıra dışı tarzıyla yorumlayan Karsu, unutulmaz şarkılarla Uçhisar Kale’de izleyiciyle buluşacak.

Perili Ozanlar Vadisi’nde Cappadox’un müziği

Eskişehir’de 2000 yılında kurulan ve tüm dünyada 50’den fazla festivalde sahne alan Gevende’nin müzikleri, Perili Ozanlar Vadisi’nde yankılanacak. Gevende’nin ardından dans müziğine son yıllarda katılmış en dinamik, eğlenceli ve coşkulu gruplardan İnsanlar, modern elektronik müziği Anadolu’nun müzik gelenekleriyle buluşturacak.

Erik Truffaz Quartet, trompette Erik Truffaz, basta Marcello Giuliani, piyano ve klavyede Benoit Corboz ve davulda Arthur Hnatek’ten oluşuyor. Geniş bir müzik yelpazesinden derlediklerini kendilerine has bir üslupla harmanlayan, uluslararası caz sahnesinin en önemli oluşumlarından biri sayılan grup, Perili Ozanlar Vadisi’nde Cappadox katılımcıları için çalacak.

Cappadox’a özel hazırlanan Uçhisar Çiftlik Evi’nde dönüştüren konserler

Bruce Cawdron ve Rebecca Foon tarafından 2000’de Montrealde kurulan deneysel müziğin sevilen temsilcisi Esmerine, modern bir oda müziği grubunun bütün vaatlerini Cappadox’a taşıyarak Uçhisar Çiftlik Evi’nde farklı boyutların kapılarını açacak.

Haberin Devamı

Ceylan Ertem, Cihan Mürtezaoğlu ve Cenk Erdoğan kendi bestelerini, hep söylemek isteyip söyleyemediklerini Cappadox’a özel bir proje ile birleştirecek ve Uçhisar Çiftlik Evi’nde Cappadox izleyicisiyle buluşturacak.

Uçhisar Çiftlik Evi, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’ın enstrümanlarını konuşturdukları projeleri Taksim Trio’ya sahne olacak. Taksim Trio, dünya müziğinin son yıllardaki en dikkat çekici gruplarından biri sayılıyor.

Akustiği ve mistik havasıyla binlerce yıllık tarihi Bezirhane, Cappadox müziğine kapılarını açıyor

Washington Square Park’ta Brian Eno tarafından keşfedilen müzisyen, mistik ve kahkaha meditasyonu icracısı Laraaji, etkileyici mistik havasıyla Bezirhane’de katılımcıları kıtalar arası yolculuğa çıkartacak.

Bezirhane’de sahne alacak gitarist ve besteci Christian Fennesz, erken yaşlardan itibaren gitar ve etnomüzikoloji eğitimi aldı. İlk albümü “Hotel Paral.lel” ile adını uluslararası çapta duyuran sanatçının 2001’de yayınladığı üçüncü albümü “Endless Summer” dönemin en önemli çıkışlarından biri sayılıyor.

Haberin Devamı

Cappadox’ta sabah Gün Doğumu Konserleriyle başlayacak

Kapadokya’nın büyüleyici ortamını her anlamıyla yaşatan ücretsiz Gün Doğumu Konserleri bu yıl da vadilerin eşsiz görüntüsüyle birleşecek. Adam Hurst ve Mercan Dede, Gün Doğumu Konserleri’nde, sabahın ilk saatlerini müzikle karşılayacak.

Garanti Bankası ana sponsorluğunda gerçekleşecek Cappadox’un etkinlik biletleri biletix’ten alınabilir. Garanti kart sahipleri Cappadox etkinliklerinde yüzde 20 indirim ayrıcalığından yararlanabilirler.