Kültür Sanat Caz dünyasının ünlü isimleri İstanbul'da

Caz dünyasının ünlü isimleri İstanbul'da

01.06.2010 - 14:53 | Son Güncellenme:

10 – 30 Haziran tarihleri arasında Akbank Sanat’ta Caz Günleri dünyaca ünlü ustaları ve genç yetenekleri müzik tutkunlarıyla buluşturuyor.

Caz dünyasının ünlü isimleri İstanbulda

Türkiye’nin başarılı genç gitaristlerinden Bilal Karaman’ın 10 Haziran 2010, Perşembe günkü konseri ile başlayacak olan Akbank Sanat’ta Caz Günleri, 15 Haziran 2010, Salı günü müziğinde flamenkonun yanı sıra diğer İspanyol folklorik ezgilerinden de izler taşıyan Silvia Perez Cruz ile devam edecek. Klasik müzik formlarını çağdaş ritimlerle harmanlayan caz dünyasının usta ismi Mich Gerber, etkinlik boyunca iki ayrı performans sergileyecek. Sanatçı ilk olarak 23 Haziran 2010, Çarşamba günü The Seed’de, 24 Haziran 2010, Perşembe günü ise Akbank Sanat’ta caz tutkunlarıyla buluşacak. Müzisyen kimliğinin yanı sıra besteci kimliği ile de tanınan gerçekleştirdiği albüm çalışmalarında farklı müzikal renkler yaratarak cazı benzersiz bir noktaya taşımaya devam eden Lars Danielsson ise 30 Haziran 2010, Çarşamba günü unutulmaz bir konser verecek.

Haberin Devamı

• Yeni Neslin En Üretici Ve Heyecan Verici Gitaristi Bilal Karaman Akbank Sanat’ta…
Akbank Sanat’ta Caz Günleri’nin açılış konserini Aydın Esen ve Erkan Oğur gibi saygıdeğer müzik otoriteleri tarafından, yeni neslin en üretici ve heyecan verici müzisyenlerinden biri olarak gösterilen Bilal Karaman gerçekleştirecek. Genç sanatçıya 10 Haziran 2010, Perşembe günü vereceği konserde basta Çağlayan Yıldız, davul da ise Ediz Hafızoğlu eşlik edecek. Ünlü gitarist konserinde kendi bestelerinin ağırlıkta olduğu bir repertuarı seslendirecek.

• Akbank Sanat’ta İspanyol Rüzgarı: Silvia Perez Cruz
Bilal Karaman’ın ardından ise güçlü sesi ve usta vokal tekniği ile birçok farklı tarzı başarı ile icra eden Silvia Perez, 15 Haziran 2010, Salı günü sahne alacak. Cruz’a, konserinde perküsyon sanatçısı Ravid Goldschmidt eşlik edecek.

Haberin Devamı

• Klasik Müzik Formlarını Çağdaş Ritimlerle Harmanlayan Mich Gerber’den İki Özel Performans
Kendine özgü sampling tekniğiyle, yalın melodik kesitleri canlı performans sırasında düzenleyip, klasik müzik formlarını çağdaş ritimlerle harmanlayan caz dünyasının ünlü ismi Mich Gerber, 23 Haziran 2010, Çarşamba günü The Seed’de, 24 Haziran 2010, Perşembe günü Akbank Sanat’ta caz tutkunlarıyla buluşacak.

Tekrar ve katmanlar kullanarak müziğinde büyüleyici armoni ve inanılmaz bir canlı performans dinamizmi yakalayan Gerber, kontrbasını vurmalı bir saz gibi kullanarak sınırları zorluyor. Orijinal bestelerindeki soyut ve Doğu’ya has dokunuşlarla dinleyicilerini farklı dünyalara yolculuğa çıkaran sanatçı, dans ederek yaptığı bedensel oyunlarla konserlerine teatral bir hava katıyor.

• Dünyaca Ünlü Caz Sanatçısı Lars Danielsson Akbank Sanat’ta…
Kontrbas’a zarif ve etkileyici bir melodik üslup kazandıran ünlü cazcı Lars Danielsson 30 Haziran 2010, Çarşamba günü caz tutkunlarıyla buluşacak.

Yaklaşık yirmi yıldır sound’unu ve caz vizyonunu devamlı yenileyip derinleştiren Lars Danielsson, 1980 yılından günümüze gerçekleştirdiği 15 solo albümün yanı sıra John Abercrombie, Randy ve Michael Brecker, John Scofield, Jack DeJohnette, Mike Stern, Charles Lloyd gibi birçok caz müzisyeni ile ortak projeler gerçekleştirdi. Kontrbasın yanı sıra viyolonsele de aynı derecede hakim olan sanatçı, özellikle 1990’lı yıllarda David Liebman, Bobo Stenson ve Jon Christensen’den oluşan dörtlüsüyle dünya çapında bir hayran kitlesine ulaştı.

Haberin Devamı

Lars Danielsson’un son dönem albümleri olan Pasodoble, Libera Me ve Tarantella’yı seslendireceği Akbank Sanat’taki konserinde; piyano ve davulda Stavros Lantsias, gitarda John Parricelli eşlik edecek.

AKBANK SANAT’TA CAZ GÜNLERİ

• 10 Haziran 2010, Perşembe - Bilal Karaman Trio
Bilal Karaman - gitar, Çağlayan Yıldız - bas, Ediz Hafızoğlu - davul
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Tam/Öğrenci: 15 TL

• 15 Haziran 2010, Salı - Silvia Perez Cruz
Silvia Perez Cruz - vokal, Ravid Goldschmidt - perküsyon
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Tam: 30 TL Öğrenci: 15 TL

• 23 Haziran 2010, Çarşamba - Mich Gerber
Saat: 20.30
Yer: The Seed - Sakıp Sabancı Müzesi
Tam: 30 TL Öğrenci: 15 TL

Haberin Devamı

• 24 Haziran 2010, Perşembe - Mich Gerber
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Tam: 30 TL Öğrenci: 15 TL

• 30 Haziran 2010, Çarşamba - Lars Danielsson
Lars Danielsson - Kontrbas, Viyolonsel / Stavros Lantsias - Piyano, Davul / John Parricelli - Gitar
Saat: 20.00
Yer: Akbank Sanat
Tam: 30 TL Öğrenci: 15 TL