Kültür Sanat Cazın Parlak Yıldızı Akbank Sanat'ta!

Cazın Parlak Yıldızı Akbank Sanat'ta!

02.01.2014 - 18:03 | Son Güncellenme:

Sekiz kez Danimarka müzik ödülünü kazanan İsveç doğumlu ünlü caz vokali ve aktris Caroline Henderson, 08 Ocak 2014, Çarşamba günü Akbank Sanat’ın konuğu oluyor.

Cazın Parlak Yıldızı Akbank Sanatta

2013 yılında yayınlanan, Kurt Weill bestelerini yorumladığı son albümü 'Lonely House'un dünya turnesi kapsamında Akbank Sanat’ta konser verecek olan Caroline Henderson’a piyanoda Nikolaj Hess, basta Daniel Franck ve davulda Jakob Hoeyer eşlik edecek.

Haberin Devamı

Gençlik yıllarında çeşitli caz gruplarında vokalistlik yapan Henderson, Maria Bramsen ile kurduğu Ray Dee Oh grubuyla 1989 yılında Danimarka'da büyük bir çıkış yakaladı. 1995 yılında ilk solo albümü "Cinamataztic"i yayımlayan Henderson, 2013 yılında on birinci ve son albümü 'Lonely House'u müzikseverlerin beğenisine sundu.

2002 yılından bu yana Unicef İyi Niyet Elçisi olarak görev alan Henderson, müziğin yanı sıra oyunculuğu ile de tanınıyor. Malaga Film Festivali'nde üç ödül kazanan İspanyol filmi "Tuya Siempre", Jacob Shokking'in yönettiği "Dead, Dead, Very Dead" adlı oyunda başarıyla rol alan sanatçı, 2012 yılında kendi tiyatro ve konser şovu olan "Jazz, Love & Henderson"u sahneledi.

Etkinlik: Konser – CAROLINE HENDERSON

Haberin Devamı

Caroline Henderson (vokal)

Nikolaj Hess (piyano)

Daniel Franck (bas)

Jakob Hoeyer (davul)

Tarih: 08 Ocak 2014, Çarşamba

Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL Öğrenci: 10 TL

Yazarlar