Kültür Sanat Cazın sınırlarını zorlayan vokal Borusan Müzik Evi’nde

Cazın sınırlarını zorlayan vokal Borusan Müzik Evi’nde

12.01.2012 - 10:29 | Son Güncellenme:

Youn Sun Nah ve Ulf Wakenius, 21 Ocak’ta Borusan Müzik Evi’nde…

Cazın sınırlarını zorlayan vokal Borusan Müzik Evi’nde

Son yılların en iyi caz vokallerinden ECHO Caz Ödülü sahibi Youn Sun Nah, Ulf Wakenius’la çıktığı Avrupa turnesi kapsamında 21 Ocak Cumartesi akşamı Borusan Müzik Evi’nde ilk kez İstanbullular ile buluşacak.

Haberin Devamı

Borusan Müzik Evi, son dönemin adından en çok söz edilen caz vokallerinden Youn Sun Nah ve tekniğiyle büyüleyen gitarist Ulf Wakenius’u 21 Ocak Cumartesi akşamı İstanbullular ile buluşturmaya hazırlanıyor. Ayrı ayrı projeleriyle caz dünyasında iz bırakan işlere imza atan Nah ve Wakenius birlikte klişelerden sıyrılmış, doğaçlamanın tüm özgürlüklerinden faydalandıkları performanslarıyla, dinleyenleri cazın tüm boyutlarını keşfe çağırıyor.

Söylediği her şarkıya kendi eşsiz stilini, duygusunu ve tutkusunu katan, konserlerinde izleyicilerini adeta yerlerine çivileyen Youn Sun Nah, sesinin sadece rengiyle değil, onu adeta bir enstrüman gibi kullanmasıyla da dinleyenleri şaşırtmaya devam ediyor. Youn Sun Nah’ın üstün vokal nitelikleri Ulf Wakenius’un karakteristik gitar yetenekleriyle birleştiğinde ortaya çıkan eşsiz müzikal kimya, onların farklı müzikal durumlar arasında rahatlıkla geçiş yapabilmesine de olanak tanıyor.

Haberin Devamı

Konserde son albümü “Same Girl”de aralarında ‘My Favorite Things’ ve ‘Enter Sandman’ gibi cover parçaların yanı sıra eski ve yeni şarkılarına da yer verecek olan Youn Sun Nah, 21 Ocak akşamı Ulf Wakenius eşliğinde, sesinin kendisine tanıdığı tüm olanakları kullanarak İstanbullular’a çok boyutlu bir müzikal deneyim sunacak.

Youn Sun Nah hakkında:
Sanatçı, Kore Senfoni Orkestrası ile çıkardığı ve Kore müzik sahnesinde adeta bomba etkisi yaratan ilk albümünden bu yana ABD’den Almanya’ya; İsviçre’den Malezya’ya; Kanada’dan Fransa’ya dünyanın dört bir yanında saygın salonlarda konserler verdi. 2009 yılında çıkardığı albümü “Voyage” ile Fransa’da “CHOC” listesine giren Youn Sun Nah, Fransız Hükümeti’nin en yüksek nişanlarından “Chevalier des Arts et des Lettres”nin de sahibi…

Ulf Wakenius hakkında:
Efsane gitarist John McLauglin’e olan hayranlığıyla 11 yaşında gitar çalmaya başlayan Ulf Wakenius, 1997-2007 yılları arasında caz dünyasının en prestijli topluluklarından Oscar Peterson Quartet’te çaldı. Grammy adaylığı da bulunan Wakenius, efsanevi basçı Niels-Henning Örsted Pedersen ile yaptığı uzun soluklu işbirliğinin yanı sıra bas ikonu Ray Brown ile ABD caz listelerinde bir numaraya yerleşti. Ulf Wakenius’un birlikte çaldığı isimler arasında Pat Metheny, Herbie Hancock, Mike Brecker, Jack DeJohnette, Joe Henderson, Jim Hall, Phil Woods, Milt Jackson, Michel Legrand ve John McLaughlin de bulunuyor.

Haberin Devamı


YOUN SUN NAH& ULF WAKENIUS
Youn Sun Nah / vokal
Ulf Wakenius / gitar

Tarih: 21 Ocak 2012, Cumartesi
Saat: 21.30
Yer: Borusan Müzik Evi, Beyoğlu