Kültür Sanat Cazın yaşayan en büyük ustaları Salon'da!

Cazın yaşayan en büyük ustaları Salon'da!

31.03.2010 - 10:16 | Son Güncellenme:

Caz dünyasının en önemli müzisyenlerinden, kontrbas vitüözü Charlie Haden, 6 Nisan Salı ve 7 Nisan Çarşamba akşamları iki akşam üst üste Salon’da sahne alacak.

Cazın yaşayan en büyük ustaları Salonda

Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesine sahip Charlie Haden’a konserlerde, çıkardığı albümler ve gerçekleştirdiği performanslarla büyük beğeni toplayan, bol ödüllü Quartet West ekibi eşlik edecek.

Haberin Devamı

6 ve 7 Nisan akşamları saat 21.00’de başlayacak konserlerde, kontrbastaki Charlie Haden’a saksafonda Ernie Watts, piyanoda Alan Broadbent ve davulda Rodney Green eşlik edecek. Armoni kalıplarını yıkarak cazda bir devrim yaratan efsanenin Salon’daki konserlerini kaçırmayın.

Charlie Haden’ın 1987 yılında kurduğu Quartet West grubu, 1992 yılında çıkardıkları üçüncü albümleriyle eleştirmenlerden tam not aldı ve Time dergisinin en iyi 10 albümü listesine girdi. Grubun 1994 yılından yaymnlanan dördüncü albümü Always Say Goodbye, iki dalda Grammy’ye aday gösterilirken Down Beat Critics anketinde yılın albümü seçildi. Quartet West, 1994 Down Beat Readers ve 1995 Down Beat Critics anketlerinde yılın en iyi akustik caz grubu olarak çıktı.

Haberin Devamı

Türkiyeli caz severlerin yakından tanıdığı, “kontrbasın şairi”, besteci ve grup lideri Charlie Haden, bugün caz dünyasının en önemli müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Haden, kaydettiği albümlerle sayısız ödül kazandı ve ustası Ornette Coleman gibi o da caza yeni bir yön veren isimler arasına girdi.

Charlie Haden ve Quartet West konserinin biletleri; oturmalı 120 TL (oturmalı), 90 TL ve 30 TL (öğrenci) üzerinden satılıyor. Konserin biletleri, Biletix satış kanalları, İKSV binası (Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, pazar günleri hariç 12.00–20.00 arası) ve etkinlik günü Salon gişesinden temin edilebilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli.

İstanbul Festivalleri’ni indirimli ve ayrıcalıklı olarak izleyen Lale üyeleri için avantajlar, Lale Kart Artı’yla Salon’da da devam ediyor. Lale Kart Artı sahipleri biletlerinde %25’e varan özel indirimlerden yararlanabilecek.